Bid bond

Bid bond in 2 minutes

Get a deposit without paperwork and walking away from your computer in 3 steps

click fill the details pay online

Check how to do it - Video

Proceeding: ZP 2/2023 Dostawa artykułów spożywczych od maja 2023 roku

Deadlines:
Published : 08-03-2023 12:37:00
Placing offers : 11-04-2023 09:00:00
Offers opening : 11-04-2023 09:05:00
Procedure: Przetarg nieograniczony
Type: Supply

Requirements and specifications

Szanowni Państwo,  

w załącznikach do postępowania zamieszczono ogłoszenie, SWZ oraz pozostałą dokumentację związaną z przedmiotem zamówienia. 

Pod linkiem dostępna jest Instrukcja składania ofert/wniosków dla Wykonawców. 

W związku z obowiązującą od 18.10.2018 Dyrektywami Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 26 lutego 2014 r. w sprawie zamówień publicznych informujemy, że w niniejszym ogłoszeniu o zamówieniu przekazywanie ofert/wniosków oraz komunikacja odbywa się zgodnie z zapisami załączonej dokumentacji.

Zamawiający rekomenduje prowadzenie komunikacji za pomocą platformazakupowa.pl.

W związku z powyższym przycisk “Wyślij wiadomość do zamawiającego” służy do: 

  • Zadawania pytań do SWZ

  • Odpowiedzi na wezwanie do uzupełnienia oferty

  • Przesłania odwołania/inne 

 

Jeżeli będą Państwo mieli pytania związane z procesem złożenia oferty/wniosku prosimy o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl:

  • tel. 22 101 02 02

  • e-mail: cwk@platformazakupowa.pl 

Przypominamy, że oferta/wniosek składany elektronicznie musi zostać podpisana elektronicznym kwalifikowanym podpisem.


Attachments

NAME EXTENSION SIZE (kB) PUBLISHING DATE SOURCE DOWNLOAD
2023-OJS048-142102-pl_ogłoszenie o zamówieniu.pdf pdf 226.17 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 1 do swz_ZP_2_2023_opis przedmiotu zamowienia_!.pdf pdf 1707.07 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 2 do swz_ZP_2_2023_wzór umowy.pdf pdf 298.12 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 3 do swz_ ZP_2_2023_formularz_oferty.docx docx 34.74 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 4 do swz_ZP_2_2023_JEDZ_plik do zaimprotowania.xml xml 126.81 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
ZP_2_2023_Specyfikacja Warunkow Zamowienia.pdf pdf 335.67 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_ PAKIET I_PRODUKTY MROZONE.xlsx xlsx 20.25 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_PAKIET II_ARTYKUŁY SPOZYWCZE ROZNE.xlsx xlsx 37.63 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_PAKIET III_WODA MINERALNA.xlsx xlsx 15.77 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_PAKIET IV__NABIAL.xlsx xlsx 17.64 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_PAKIET V_MIĘSO I WĘDLINY.xlsx xlsx 17.54 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_PAKIET VI_jaja.xlsx xlsx 11.86 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 5 do swz_ZP_2_2023_ZAŁ DO OFERTY_PCNS_PAKIET VII_OWOCE I WARZYWA.xlsx xlsx 18.68 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 6 do swz_ZP_2_2023_oswiadczenie o podziale obowiazkow art 117 ust. 4uPzp.odt odt 7.46 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
zał 7 do swz_ZP_ 2_2023_oswiadczenie - art. 5k ust. 1 rozporzadzenia 833.odt odt 8.25 2023-03-08 12:37:00 Proceeding
informacja z otwarcia ofert ZP_2_2023.pdf pdf 232.24 2023-04-11 13:01:54 Public message
informacja o wyborze ofert najkorzystniejszych cz. 2 i 3.pdf pdf 174.55 2023-04-18 10:41:35 Public message
informacja o wyborze oferty najkorzystniejszej cz. 5.pdf pdf 248.27 2023-04-18 13:39:35 Public message
informacja o wyborze oferty najkorzystniejszej cz. 1.pdf pdf 238.39 2023-04-24 14:22:21 Public message
informacja o wyborze ofert najkorzystniejszych cz. 4 6 i 7.pdf pdf 274.37 2023-04-26 13:16:13 Public message

Announcements

2023-04-26 13:16 Kinga Olejnik-Kokot informacja o wyborze oferty najkorzystniejszej część nr 4 - Pakiet IV - nabiał, część nr 6 - Pakiet VI- jaja, część nr 7-Pakiet VII- owoce i warzywa

informacja o wyborze [...].pdf

2023-04-24 14:22 Kinga Olejnik-Kokot informacja o wyborze oferty najkorzystniejszej część nr 1- Pakiet I- produkty mrożone

informacja o wyborze [...].pdf

2023-04-18 13:39 Kinga Olejnik-Kokot informacja o wyborze oferty najkorzystniejszej część nr 5 Pakiet V- mięso i wędliny

informacja o wyborze [...].pdf

2023-04-18 10:41 Kinga Olejnik-Kokot informacja o wyborze oferty najkorzystniejszej w zakresie części nr 2 Pakiet nr II- artykuły spożywcze różne oraz w zakresie części nr 3 Pakiet nr III woda mineralna wraz z informacją o ofertach odrzuconych w zakresie części nr 3 .

informacja o wyborze [...].pdf

2023-04-11 13:01 Kinga Olejnik-Kokot informacja z otwarcia ofert

informacja z otwarci [...].pdf

2023-04-11 09:00 Buyer message Zamawiający zamierza przeznaczyć na realizację zamówienia:
Pakiet nr I (produkty mrożone) 88000 zł brutto
Pakiet nr II (artykuły spożywcze różne) 113000 zł brutto
Pakiet nr III (woda mineralna) 27000 zł brutto
Pakiet nr IV (nabiał) 72000 zł brutto
Pakiet nr V (mięso i wędliny) 157000 zł brutto
Pakiet nr VI (jaja) 18000 zł brutto
Pakiet nr VII (owoce i warzywa) 56000 zł brutto
2023-03-29 12:35 Kinga Olejnik-Kokot Zamawiający udziela wyjaśnień treści swz w następującym zakresie:
Pytanie, dotyczy Pakiet VII Owoce i warzywa.
Ze wzglądu na duże różnice cenowe w okresie jesienno-zimowym, oraz wiosenno-letnim , czy jest możliwe wprowadzenie sezonowości ( XII - V ; VI - XI ) następujących produktów: cukinia, koper nać pęczek , marchew, papryka czerwona, papryka zielona, papryka żółta, pietruszka nać, pomidor, szczypior cienki, szczypior paluch.

Odpowiedź:
Zamawiający informuje, że w wyniku przeprowadzonego postępowania umowa zostanie zawarta na 4 miesiące licząc od miesiąca maja 2023 r. W związku z tym w ocenie Zamawiającego nie ma potrzeby wprowadzania sezonowości, o której pisze Wykonawca. Jednocześnie Zamawiający poprawia omyłkę pisarską w poz. 39 (marchew) na stronie 64 zał. do swz pn. opis przedmiotu zamówienia poprzez wpisanie „Marchew (V-IX)” w miejsce „Marchew (VII-IV)”.
2023-03-27 14:22 Kinga Olejnik-Kokot Zamawiający udziela wyjaśnień treści swz w następującym zakresie:

Pytanie: (…) zwracam się z wnioskiem o wyjaśnienie SWZ w poniższym zakresie: dostawy wędlin
np. Zgodnie z pkt 60 ,61 ,62 produktem zamówienia są kiełbasy białe o zawartości 70%. Jednak w opisie każda biała ma mieć 100% .Czy może być biała parzona gruba o zawartości mięsa 80% a w przypadku surowej grubej 75%

odpowiedź:
Pytanie dotyczy poz. 61 , 62 i 63 zał. nr 1 do swz pn. opis przedmiotu zamówienia dla części nr V
Zamawiający wyjaśnia, że:
1) w poz. 61 : KIEŁBASA BIAŁA WIEPRZOWA PARZONA O ZAWARTOŚCI MIĘSA 70%, GUBA Zamawiający wymaga by zawartość mięsa w produkcie wynosiła min. 70 %
2) w poz. 62 :KIEŁBASA BIAŁA WIEPRZOWA SUROWA O ZWARTOŚCI MIĘSA 70%, GRUBA Zamawiający wymaga by zawartość mięsa w produkcie wyniosła min. 70%
3) w poz. 63: KIEŁBASA BIAŁA WIEPRZOWA SUROWA O ZWARTOŚCI MIĘSA 70%, CIEŃKA Zamawiający wymaga by zawartość mięsa w produkcie wynosiła min. 70%.
W związku z powyższym Zamawiający zaakceptuje zawartość mięsa wskazaną przez zadającego pytanie.
Jednocześnie Zamawiający wyjaśnia , że w opisie wskazano proporcje oczekiwanego przez Zamawiającego składu gatunku mięs w produkcie.

Offer form

No. Name Criterium weight Description and attachments Your suggestion or comment Attach file
1 Dokumenty jawne np. Oferta/wniosek wykonawcy - W tym miejscu załącz dokumenty wymagane przez Zamawiającego opatrzone podpisem elektronicznym. Wymogi dotyczące podpisu elektronicznego zostały szczegółowo wyjaśnione pod linkiem: bit.ly/podpis_elektroniczny Attachment required (0)
2 Dokumenty niejawne np. Tajemnica przedsiębiorstwa - W tym miejscu załącz opatrzone podpisem elektronicznym dokumenty stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2019 r. poz. 1010 i 1649). Zgodnie z art. 18 ust. 3 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo Zamówień Publicznych tajemnicą przedsiębiorstwa nie mogą być informacje, o których mowa w art. 222 ust.5 ustawy Pzp. (0)
(0)
Unlock the form

The number of page views: 1119