Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: Opracowanie scenariusza i produkcja na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA"

Termin:
Zamieszczenia : 27-03-2018 10:12:12
Składania : 09-04-2018 23:59:59
Otwarcia : -
Tryb:
Rodzaj: -

Wymagania i specyfikacja

Zapytanie ofertowe


na wykonanie zadania pn: „Opracowanie scenariusza i produkcja na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA”, oznaczenie sprawy: WPI.3033.3.2018.

Zamawiający zwraca się z uprzejmą prośbą o przygotowanie i złożenie oferty dotyczącej wykonania powyższego zadania.
I. Nazwa i adres zamawiającego
Miasto Nowy Dwór Mazowiecki
05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Zakroczymska 30
tel.(22) 51 22 230; faks: (22) 51 22 101
e-mail: przetargi@nowydwormaz.pl
II. Tryb postępowania
Postępowanie prowadzone jest zgodnie z Regulaminem udzielania zamówień o wartości nieprzekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30 000 euro ustalonym Zarządzeniem Nr 86/2017 Burmistrza Miasta Nowy Dwór Mazowiecki z dnia 08 maja 2017 roku.
III. Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zadania pn.: Opracowanie scenariusza i produkcja na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA”.
2. Opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do Zapytania ofertowego.
IV. Termin wykonania zamówienia
Przedmiot zamówienia należy opracować i przekazać Zamawiającemu w terminie 2 miesięcy, licząc od dnia podpisania umowy.
V. Informacje o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z Wykonawcami
1. Postępowanie o udzielenie zamówienia jest prowadzone w języku polskim.
2. W postępowaniu oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują, z uwzględnieniem ust. 5, drogą elektroniczną, za pośrednictwem Platformy zakupowej, dostępnej na stronie internetowej www.bip.nowydwormaz.pl, pod Zakładką - Zamówienia poniżej 30 000 Euro lub pod adresem: https://platformazakupowa.pl/nowy_dwor_maz/aukcje. Zamawiający ma prawo żądać, by każdy dokument został dostarczony do jego siedziby na piśmie w wyznaczonym przez niego terminie.
3. Zamawiający wymaga niezwłocznego potwierdzenia przez Wykonawcę (w postaci krótkiej informacji zwrotnej przesłanej drogą elektroniczną za pośrednictwem Platformy zakupowej) faktu otrzymania każdego oświadczenia, wniosku, zawiadomienia lub informacji przekazanych drogą elektroniczną, a na żądanie Wykonawcy potwierdzi fakt otrzymania od niego takich dokumentów.
4. Wykonawca składa ofertę wyłącznie drogą elektroniczną za pośrednictwem Platformy zakupowej.
5. Wszelką korespondencję do Zamawiającego, związaną z postępowaniem, należy kierować za pośrednictwem Platformy zakupowej.
6. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści dokumentów dotyczących postępowania. Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed terminem składania ofert, przesyłając je za pośrednictwem Platformy zakupowej, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie wpłynął do Zamawiającego poprzez Platformę zakupową nie później niż w terminie 2 dni od dnia publikacji niniejszego Zapytania ofertowego na powołanej Platformie zakupowej.
7. Jeżeli wniosek o wyjaśnienie treści dokumentów dotyczących postępowania wpłynął po upływie terminu składania wniosku, o którym mowa w ust. 6, lub dotyczy udzielonych wyjaśnień, Zamawiający może udzielić wyjaśnień albo pozostawić wniosek bez rozpoznania.
8. Osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami, w tym do potwierdzania wpłynięcia oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz innych informacji przekazanych drogą elektroniczną jest p. Dariusz Brzeziński.

VI. Opis sposobu przygotowania i składania ofert
1. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Oferta powinna zostać sporządzona według Formularza oferty, który stanowi załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego.
3. Oferty należy składać drogą elektroniczną w postaci „skanów” za pośrednictwem Platformy zakupowej.
4. Oferta powinna zostać przesłana wraz z załącznikami w postaci „skanów” za pośrednictwem Platformy zakupowej do dnia 09 kwietnia 2018 roku.
5. Oferta przesłana w inny sposób nie będzie uwzględniona przy ocenie ofert – zostanie uznana za odrzuconą.
6. Oferta musi być sporządzona w języku polskim.
7. Złożona oferta może zostać wycofana lub zmieniona przed ostatecznym upływem terminu składania ofert.
8. Wniosek o wycofanie lub zmianę oferty powinien zostać złożony drogą elektroniczną za pośrednictwem Platformy zakupowej.
VII. Warunki udziału w postępowaniu oraz dokumenty składane na potwierdzenie spełniania tych warunków
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają wiedzę
i doświadczenie, tj. Wykonawcy, którzy wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej jedną usługę polegającą na Opracowaniu scenariusza
i produkcji na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA”,
2. Na potwierdzenie spełniania wymaganych przez Zamawiającego warunków udziału
w postępowaniu, pod rygorem wykluczenia Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie załączyć do oferty następujące dokumenty na potwierdzenie posiadania wiedzy i doświadczenia: wykaz wykonanych usług, każda obejmująca swym przedmiotem Opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA”, w okresie ostatnich 3 lat przed dniem upływu terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie (formularz wykazu stanowi załącznik nr 3 do Zapytania ofertowego)
z podaniem, dla każdej wykonanej usługi: nazwy usługi, przedmiotu opracowania, daty zakończenia, Zamawiającego, adresu, telefonu kontaktowego.
Za spełnienie powyższego warunku uznaje się usługi niezbędne do wykazania warunku określonego w ust. 1 Zapytania ofertowego.
Do wykazu Wykonawca jest zobowiązany załączyć dokumenty wystawione przez podmiot wskazany w wykazie jako Zamawiający potwierdzające, że usługi te zostały wykonane należycie.
VIII. Opis sposobu obliczenia ceny
1. Cenę brutto oferty będzie stanowiła cena zaoferowana przez Wykonawcę w formularzu oferty, stanowiącym załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego.
2. Cena przedstawiona w ofercie musi uwzględniać wszystkie koszty, jakie będzie zobowiązany ponieść Zamawiający z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia i jest ceną ryczałtową w rozumieniu art. 632 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (tekst jednolity: Dz. U. z 2017 poz. 459 ze zm.). Tym samym Wykonawca ponosić będzie skutki błędów w wyliczeniu ceny wynikających z nieuwzględnienia okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
3. Jeżeli cena oferty będzie niższa o 30% od wartości zamówienia lub/i średniej arytmetycznej cen wszystkich złożonych ofert, Zamawiający będzie miał prawo odrzucić taką ofertę bez wzywania Wykonawcy do wyjaśnienia.
IX. Kryteria oceny ofert
1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:
Lp. Kryterium Znaczenie procentowe kryterium Maksymalna ilość punktów w każdym z kryteriów
1 Cena 70% 70
2 Ilość usług, obejmujących swym przedmiotem opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” wymienionego w rozdz. VII ust. 1 30% 30

Dla porównania ofert zostaną wzięte pod uwagę:
1) w kryterium Cena – cena brutto oferty, o której mowa w Rozdziale VIII ust. 1 Zapytania ofertowego;
2) w kryterium Ilość usług, obejmujących swym przedmiotem opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” wymienionego w rozdz. VII ust. 1 – ilość wykazanych przez Wykonawcę w formularzu wykazu, stanowiącym załącznik nr 3 do Zapytania ofertowego, wykonanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem upływu terminu składania ofert.
2. Liczbę punktów przyznaną każdej z ocenianych ofert Zamawiający ustali według następujących wzorów:
Kryterium Cena:
Oferta, w której Wykonawca zaoferuje najniższą cenę spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 70 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru:
C = Cmin / Coo x 100 x 70%
gdzie:
C – liczba punktów otrzymanych w kryterium Cena;
Cmin – najniższa cena spośród ocenianych ofert;
Coo – cena oferty ocenianej.

Kryterium Ilość usług, obejmujących swym przedmiotem opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” wymienionego w rozdz. VII ust. 1:
Ilość wykazanych przez Wykonawcę w formularzu wykazu, stanowiącym załącznik nr 3 do Zapytania ofertowego, wykonanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem upływu terminu składania ofert.
Oferta, w której Wykonawca wykaże największą ilość wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed dniem upływu terminu składania ofert usług otrzyma maksymalną ilość punktów - 30, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru:
I = Ioo /Inaj x 100 x 30%
gdzie:
I – liczba punktów otrzymanych w kryterium Ilość usług, obejmujących swym przedmiotem opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” wymienionego w rozdz. VII ust. 1;
Ioo – Ilość usług, obejmujących swym przedmiotem opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” wymienionego w rozdz. VII ust. 1 w ofercie ocenianej,
Inaj – największa Ilość usług, obejmujących swym przedmiotem opracowanie scenariusza i produkcję na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” wymienionego w rozdz. VII ust. 1 spośród ocenianych ofert.
3. Ocena punktowa (Op) oferty ocenianej będzie liczbą wynikającą z zsumowania ilości punktów, jakie otrzyma ta oferta za poszczególne kryteria:
Op= C + I
4. Oferta może uzyskać maksymalnie 100 pkt. Zamawiający ustali liczbę punktów przyznaną każdej z ocenianych ofert z dokładnością do 2 miejsc po przecinku (wyliczoną według podanego wzoru liczbę punktów Zamawiający zaokrągli do pełnych setnych części punktu, przy czym końcówki poniżej 0,005 punktu pominie,
a końcówki 0,005 punktu i wyższe zaokrągli do 0,01 punktu).
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie oceniona jako najkorzystniejsza, tzn. uzyska najwyższą ilość punktów.
6. Zamawiający podpisze z Wykonawcą, którego oferta uzyska największą ilość punktów, umowę o realizację zamówienia, zgodnie z załącznikiem nr 4 do Zapytania ofertowego.
X. Informacje dodatkowe
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) zmiany lub odwołania warunków postępowania;
2) unieważnienia postępowania.
2. Załącznikami do niniejszego Zapytania ofertowego i jego integralną częścią są:
1) Załącznik nr 1 - Opis przedmiotu zamówienia,
2) Załącznik nr 2 - Formularz oferty,
3) Załącznik nr 3 - Formularz wykazu usług,
4) Załącznik nr 4 – Wzór umowy.

Załączniki do postępowania

NAZWA ROZSZERZENIE ROZMIAR (kB) DATA PUBLIKACJI ŹRÓDŁO POBIERZ
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Restaura.pdf pdf 2006.38 2018-03-27 10:12:12 Postępowanie
Zapytanie ofertowe_interreg_film.pdf pdf 2129.2 2018-03-27 10:12:12 Postępowanie
umowa_wzór.pdf pdf 347.89 2018-03-27 10:12:12 Postępowanie
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Restaura.pdf pdf 2006.38 2018-03-27 10:12:12 Przedmiot zamówienia
formularz oferty.doc doc 201 2018-03-27 10:12:12 Kryterium
wykaz usług.doc doc 198.5 2018-03-27 10:12:12 Kryterium
WPI.3033.3.2018_wyjaśnienia_06.04.2018.pdf pdf 457.3 2018-04-06 09:08:57 Publiczna wiadomość

Komunikaty

2018-04-06 09:09 Dariusz Brzeziński W załączeniu pismo z wyjaśnieniami na pytania.

WPI.3033.3.2018_wyja [...].pdf

Przedmiot zamówienia

Lp Nazwa Opis i załączniki Ilość
/ Jm
Cena netto / Jm Vat Cena brutto / Jm Waluta Adres dostawy Dołącz
Plik
1 „Opracowanie scenariusza i produkcja na jego podstawie wideoklipu ilustrującego implementację projektu „RESTAURA” według opisu przedmiotu zamowienia

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓ [...].pdf

1 szt. - (0)
Kursy walut NBP , EUR: 4.3213 PLN

Kryteria i warunki formalne

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 cena, zgodnie z formularzem ofertowym - waga 70 %

formularz oferty.doc

(0)
2 ilość usług popartych dowodami, zgodnie z wykazem usług - waga 30%

wykaz usług.doc

(0)
3 Cena - Wartość oferty 0,00 PLN netto
0,00 PLN brutto
(0)
(0)
Odblokuj formularz

Liczba odsłon strony: 356