- Strona główna
- Postępowanie ID 938376
Wadium w 2 minuty
Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:
kliknij podaj dane opłać online
Sprawdź, jak to zrobić - Film
Postępowanie:
5/P/MCM/2024 CAŁODZIENNE WYŻYWIENIE DLA Oddziału Opieki Długoterminowej i Hospicyjnej MOŚCICKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W TARNOWIE
Wystawiający
-
UżytkownikLeszek Nowicki
-
Organizacja
-
Wiadomość do zamawiającego
Terminy
-
Zamieszczenia2024-06-10 09:33:00
-
Składania2024-06-20 10:00:00
-
Otwarcie ofert2024-06-20 11:00:00
-
TrybPL - Tryb Podstawowy (art. 275)
-
RodzajUsługa
Wymagania i specyfikacja
Szanowni Państwo,
w załącznikach do postępowania zamieszczono dokumentację związaną z postępowaniem.
Pod linkiem dostępna jest Instrukcja składania ofert/wniosków dla Wykonawców.
Pliki dołączane w formularzu należy opatrzyć:
- kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
- podpisem zaufanym,
- lub elektronicznym podpisem osobistym.
W związku z powyższym Formularz znajdujący się na niniejszej stronie służy złożeniu oferty wraz z załącznikami, natomiast przycisk “Wyślij wiadomość do zamawiającego” służy do:
Zadawania pytań Zamawiającemu,
Odpowiedzi na wezwanie do uzupełnienia oferty lub złożenia wyjaśnień,
Przesłania odwołania/inne.
Zgodnie z art. 61. ust. 1. oraz art. 63 ust. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019 r. komunikacja w niniejszym postępowaniu odbywa się wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
Jeżeli będą Państwo mieli pytania techniczne związane z procesem złożenia oferty na platformie zakupowej, prosimy o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl:
tel. 22 101 02 02
e-mail: cwk@platformazakupowa.pl
Załączniki do postępowania
Pobierz wszystkie załączniki
Komunikaty
Wyślij wiadomość do zamawiającego
2024-07-12
14:30:17
|
Leszek Nowicki |
Zamawiający
przesyła
zawiadomienie
o
wyborze
oferty
-
rozstrzygnięcie
postępowania
o
udzielenie
zamówienia
publicznego
nr
5/P/MCM/2024
Załączniki |
2024-07-03
13:10:13
|
Leszek Nowicki |
Zamawiający
przesyła
zawiadomienie
o
odrzuceniu
oferty
w
postępowaniu
nr
5/P/MCM/2024
Załączniki |
2024-06-20
14:03:00
|
Leszek Nowicki |
Zamawiający
przedstawia
informację
z
ofert
w
postępowaniu
numer
5
/MCM/2024
Załączniki |
2024-06-20
10:00:00
|
Komunikat Zamawiającego |
Zamawiający
przewiduje
na
realizację
zamówienia
kwotę: 602 250,00 brutto |
2024-06-18
10:54:14
|
Leszek Nowicki |
Zamawiający
przedstawia
odpowiedzi
na
pytania
zadane
w
postępowaniu.
Załączniki |
2024-06-11
12:49:11
|
Leszek Nowicki |
Zamawiający
informuje
o
ogłoszeniu
o
zmianie
ogłoszenia
do
postępowania
nr
5/P/MCM/2024. Zamawiający podał błędny lin na portalu dostępowym https://ezamowienia.gov.pl/ było https://platformazakupowa.pl/transakcja/93876, a jest https://platformazakupowa.pl/transakcja/938376 Zamawiający informuje również o zmianie zapisy SWZ Punkt. V lic. c było - Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że • Wykonawca wykonał co najmniej trzy usługi w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej),w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 24 miesięcy. Usługa musi dotyczyć zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z umowy zawartej z podmiotem leczniczym. W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje); • Wykonawca przedstawi dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy. • Wykonawca przedstawi wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków, • Wykonawca przedstawi aktualną decyzję lub zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że miejsce prowadzonej przez wykonawcę działalności znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.; • Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU” A jest - Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że • Wykonawca wykonał co najmniej trzy usługi w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej),w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 12 miesięcy. Usługa musi dotyczyć zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z umowy zawartej z podmiotem leczniczym. W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje); • Wykonawca przedstawi dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy. • Wykonawca przedstawi wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków, • Wykonawca przedstawi aktualną decyzję lub zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że miejsce prowadzonej przez wykonawcę działalności znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.; • Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU” W punkcie VI ppkt 6.2.2 było - 6.2.2. W celu potwierdzenia przez wykonawcę spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących dokumentów: • wykaz zrealizowanych zamówień (wykaz usług/dostaw według wzoru na zał. nr 7 do SWZ) , z którego wynikać będzie wykonanie co najmniej trzech usług w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 24 miesięcy. Usługa musi dotyczyć jednego zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z jednostkowej umowy zawartej z jednym podmiotem. W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzający, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje); • dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy. • wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków, • Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU” A jest - 6.2.2. W celu potwierdzenia przez wykonawcę spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących dokumentów: • wykaz zrealizowanych zamówień (wykaz usług/dostaw według wzoru na zał. nr 7 do SWZ) , z którego wynikać będzie wykonanie co najmniej trzech usług w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 12 miesięcy. Usługa musi dotyczyć jednego zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z jednostkowej umowy zawartej z jednym podmiotem. W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzający, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje); • dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy. • wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków, • Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU” Zamawiający informuje że data składania ofert nie ulega zmianie Załączniki |
Wiadomość nie zostanie wyslana
Twoja wiadomość nie zostanie wysłana, czy jestes pewien ze chcesz zrezygnować z wysłania wiadomości?