Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: Zakup wraz z dostawą mięsa i produktów wędliniarskich oraz smalcu wieprzowego

Termin:
Zamieszczenia : 18-09-2023 13:42:00
Składania : 22-09-2023 10:00:00
Otwarcia : 22-09-2023 10:05:00
Tryb: Szacowanie wartości zamówienia
Rodzaj: Dostawy

Wymagania i specyfikacja

Szanowni Państwo,  

informujemy, że poniższe postępowanie ma charakter szacowania wartości zamówienia.  

Dlaczego warto odpowiedzieć na szacowanie wartości zamówienia?

Informujemy, iż niniejsze postępowanie nie stanowi zaproszenia do składania ofert w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, nie zobowiązuje Zamawiającego do zawarcia umowy, czy też udzielenia zamówienia i nie stanowi części procedury udzielania zamówienia publicznego realizowanego na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych. 

Jednocześnie Zamawiający zastrzega, że odpowiedź na niniejsze postępowanie o charakterze szacowania ceny może skutkować:

  • zaproszeniem do złożenia oferty lub/i 

  • zaproszeniem do negocjacji warunków umownych lub 

  • zawarciem umowy, której przedmiot został określony w niniejszym postępowaniu. 

W przypadku pytań:

  • technicznych lub merytorycznych, proszę o kontakt za pośrednictwem przycisku "Wyślij wiadomość do zamawiającego"

  • związanych z obsługą platformy, proszę o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformy zakupowej Open Nexus pod nr 22 101 02 02, czynnym od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 do 17:00.   

 

Oficjalnym potwierdzeniem chęci realizacji zamówienia przez Zamawiającego jest wysłanie zamówienia lub podpisanie umowy.  Wiadomości z platformy zakupowej mają charakter informacyjny.

Załączniki do postępowania

Postępowanie nie posiada załączników

Komunikaty

Osoba wystawiająca postępowanie nie zamieściła dodatkowych komunikatów

Przedmiot zamówienia

Lp Nazwa Opis i załączniki Ilość
/ Jm
Cena netto / Jm Vat Cena brutto / Jm Waluta Adres dostawy Dołącz
Plik
1 Boczek wędzony bez kości i skóry wędzonka - odtłuszczony, wędzony, parzony, niedopuszczalne występowanie niezwiązanej solanki oraz w postaci galaretowatej substancji występującej między tkanką mięsną, a tłuszczową. PN-86/A-82002 60 kg Kliniczne Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu
ul. Reymonta 8
45-066, Opole
(0)
2 Karczek świeży b/k, wieprzowy mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk bez kości klasy E, element obrobiony kulinarnie, odtłuszczony. Powierzchnia czysta nie zakrwawiona, bez przekrwień, pomiażdżonych kości. Nie dopuszcza się oślizłości i nalotu pleśni. Barwa mięśni jasno różowa do czerwonej. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa świeżego bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, niedopuszczalny zapach płciowy. PN-86/A-82002 220 kg - (0)
3 Kiełbasa krakowska sucha kiełbasa wieprzowa, wędzona, suszona; batony w osłonkach naturalnych lub osłonce białkowej, barwa powierzchni od brązowej do ciemnobrązowej z odcieniem wiśniowym, powierzchnia sucha, czysta, osłonka naturalna ściśle przylegająca do masy mięsnej, równomiernie pomarszczona; konsystencja dość twarda musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu. Smak wyraźnie słony, wyczuwalność przypraw i wędzenia; widoczne duże kawałki mięsa. Ø 70-80 mm. Nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność. 150 kg - (0)
4 Kiełbasa śląska czysto wieprzowa, z mięsa peklowanego, średnio rozdrobniona, wędzona parzona, w osłonce naturalnej, batony grubości ok. 3 cm, długości do 14 cm, powierzchnia czysta, gładka, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu, dopuszczalne na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne nieliczne drobne otwory powietrzne. Barwa powierzchni słomkowa do brązowej, na przekroju kiełbasy mięsa od bladoróżowej do różowej z niewielką ilością tłuszczu. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej i parzonej, wyczuwalne użyte przyprawy, w tym pieprz i czosnek. Konsystencja - ścisła, plastry grubości 3 mm nie powinny się rozpadać, soczysta po podgrzaniu. Cechy dyskwalifikujące: rozległe niedowędzenia, zanieczyszczenia powierzchni, obecność chrząstek lub odłamków kości. Nieświeży zapach, obcy smak. PN-A-82007 60 kg - (0)
5 Kiełbasa biała parzona mięso wieprzowe 80%, przyprawy w tym czosnek, majeranek oregano, pieprz czarny, kolendra, natka pietruszki, kurkuma. Kiełbaśnice 28-30 mm. Długość ok 150 mm. Barwa powierzchni biała z widocznymi odcieniami mięsa i przyprawami. Na końcach szpilki drewniane. Worek foliowy. Barwa mięsa jasnoróżowa do jasnoczerwonej. Konsystencja ścisła. Smak umiarkowanie słony, wyczuwalny smak dodanych przypraw. Niedopuszczalny smaki i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy. WE1441/200 20 kg - (0)
6 Kiełbasa typu szynkowa, wieprzowa czysto wieprzowa, chuda, wędzona, parzona; (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 70% wsadu mięsnego), batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Powierzchnia gładka barwy od jasnobrązowej do brązowej; konsystencja ścisła musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu. Smak umiarkowanie słony; przyprawy oraz wędzenie wyczuwalne; duże kawałki mięsa /do 4 cm/. Ø 80-100 mm. Nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność. PN-A-82007 200 kg - (0)
7 Kiełbasa zwyczajna kiełbasa wieprzowo-wołowa, parzona i wędzona; batony w osłonkach naturalnych, w jelicie wieprzowym cienkim, odkręcane długości 35-40 cm, pozostawione w zwojach; barwa batonu od jasno do ciemnobrązowej; konsystencja ścisła, plastry grubości 3 mm nie powinny się rozpadać; wyczuwalne przyprawy. PN-A-82007 50 kg - (0)
8 Łopatka b/k świeża mięso wieprzowe bez kości, bez golonki, skóry i tłuszczu; mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk klasy E i U; powierzchnia bez przekrwień i pozacinań, barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. Mięso powinno mieć zapach swoisty dla mięsa świeżego; bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych. bez oznak wskazujących na zaparzenie mięśni. PN-88/A-82004 650 kg - (0)
9 Mięso z szynki b/k mięso wieprzowe bez kości, bez golonki i tłuszczu w kształcie kulki. Powierzchnia gładka, niezakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków i pomiażdżonych kości, przekrwień i pozacinań. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej, konsystencja jędrna i elastyczna. Mięso powinno mieć zapach swoisty dla mięsa świeżego; bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych. bez oznak wskazujących na zaparzenie mięśni. Mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk klasy E. PN-A-82007 680 kg - (0)
10 Ogonówka parzona wędzonka z elementu szynki wieprzowej, bezosłonkowa całkowicie odtłuszczona, niedopuszczalne występowanie niezwiązanej solanki, nie dopuszcza się dzielenia na kawałk musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu; nie dopuszczalne farbowanie powierzchni wyrobu. PN-A-82007 200 kg - (0)
11 Polędwica sopocka wędzonka - polędwica wieprzowa o zachowanej strukturze tkankowej, wędzona, parzona, bezosłonkowa; polędwica w jednym kawałku anatomicznym - nie dopuszcza się dzielenia na kawałki musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu; użyty surowiec może pochodzić tylko z młodych sztuk; wielkość jednej sztuki polędwicy 1,10 - 1,50 kg; niedopuszczalne farbowanie powierzchni wyrobu. PN-A-82007 350 kg - (0)
12 schab wieprzowy b/k świeży powierzchnie cięć gładkie, brak odłamków kości, powierzchnia mięśnia pozbawiona okrawy tłuszczowej, sucha do lekko wilgotnej. Niedopuszczalna powierzchnia mokra oślizła lub spleśniała. Brak śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny odcień szary, zielonkawy lub ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Niedopuszczalny zapach zaparzania, psucia, płciowy, moczowy bądź inny obcy zapach. PN-A-82023 700 kg - (0)
13 Smalec wieprzowy opakowanie: kostka 0,20 - 025 kg lub pudełko plastikowe 0,20 - 0,40 kg - wytopiony ze słoniny i tłuszczu drobnego. Zawartość nie miej niż 90% tłuszczu i nie więcej niż 2% wody. Barwa biała z odcieniem kremowym o konsystencji ścisłej, miękkiej. Zapach swoisty. Brak śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. 150 kg - (0)
14 Szynka wędzona tradycyjnie wędzonka - mięso wieprzowe z szynki 90%, woda, sól, przyprawy: pieprz, papryka, kwiat gałki muszkatałowej, seler, bulion wegetariański, olej rzepakowy, cukier gronowy. Kształt nieforemnego walca lub okrągły. Barwa powierzchni ciemnobrązowa, z odcieniem wiśniowym, tłuszczu kremowa do jasnobrązowej. Sznurowana. Worek foliowy. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej, barwa tłuszczu biała. Konsystencja dość ścisła. Smak umiarkowanie słony. Wyczuwalne tradycyjne wędzenie. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy. 300 kg - (0)
15 Wątroba wieprzowa świeża jędrna i elastyczna, lekko błyszcząca, barwy brązowo - wiśniowej, powierzchnia wilgotna, dopuszczalne nieznaczne obeschnięcia, niedopuszczalna powierzchnia mokra, obślizła lub ze śladami pleśni. Wątroba powinna być czysta bez śladów jakiegokolwiek zanieczyszczenia. Woreczek żółciowy usunięty. PN-86/A-82004 10 kg - (0)
16 Wolowe b/k ekstra gat. I świeże z młodych tusz do 24 miesięcy, element bez kości uzyskany z udźca młodej wołowiny, tzw. "zrazowa górna". Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny kolor ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Bez tłuszczu zewnętrznego. Konsystencja - jędrna, elastyczna, bez przerostów tłuszczowych, skórek, chrząstek, oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. Obrobiony kulinarnie, bez oznak wskazujących na zaparzenie mięśni. PN-88/A-82003 100 kg - (0)
17 Wołowe b/k gulasz świeży gat. I z młodych tusz do 24 miesięcy (kawałki mięsa o wymiarach 5 cm na 7 cm). Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny kolor ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Bez tłuszczu zewnętrznego, ścięgien skórek, chrząstek oraz tkanki łącznej. PN-88/A-82003 300 kg - (0)
18 Wołowe z łopatki świeże gat. I (kulka) z młodych tusz do 24 miesięcy. Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny kolor ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Bez tłuszczu zewnętrznego. Konsystencja - jędrna, elastyczna, bez przerostów tłuszczowych, skórek, chrząstek, oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. PN-88/A-82003 50 kg - (0)
19 Pieczeń wieprzowa typu śląska śniadaniowa produkt opakowany w foremce prostokątnej o wymiarach około: szerokość 10 cm; długość 25 cm. Konsystencja ścisła, średnio mielona, plaster o szerokości 5 mm nie powinien się rozpadać. Barwa powierzchni słomkowa do brązowej, na przekroju bladoróżowej do różowej z niewielką ilością tłuszczu. Smak łagodny z wyczuwalnymi przyprawami pochodzenia naturalnego. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. PN-A-82012 60 kg - (0)
20 Schab pieczony schab wieprzowy 80%, woda, sól, glukoza,, ekstrakty przypraw, majeranek, aromat dymu wędzarniczego. Kształt zbliżony do nieforemnego walca lub porosty, barwa powierzchni jasno do ciemnobrązowej. Na wierzchu posypka z ziół. Pieczony w osłonce foliowej Worek foliowy. Barwa mięsa jasnoróżowa. Konsystencja mięśnia dość ścisła. Smak w miarę słony z lekkim wyczuciem pieczenia i wędzenia. Niedopuszczalny smaki i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy, inny obcy. 150 kg - (0)
Kursy walut NBP , EUR: 4.3130 PLN

Kryteria i warunki formalne

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 Cena - Wartość oferty 0,00 PLN netto
0,00 PLN brutto
(0)
(0)
Odblokuj formularz

Liczba odsłon strony: 122