Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:
kliknij podaj dane opłać online
Sprawdź, jak to zrobić - Film
Zamieszczenia : | 06-04-2022 12:58:00 |
Składania : | 12-04-2022 08:30:00 |
Otwarcia : | 12-04-2022 08:35:00 |
Tryb: | Zapytanie ofertowe |
Rodzaj: | Usługa |
W związku z koniecznością zabezpieczenia całodziennego wyżywienia funkcjonariuszom Policji w służbie przygotowawczej odbywającym adaptację zawodową, Wydział Zaopatrzenia Komendy Wojewódzkiej Policji w Opolu zaprasza do złożenia oferty na usługę gastronomiczną polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu całodziennego wyżywienia .
Wytyczne i kryteria dot. oferty:
- za całodzienne wyżywienie przyjmuje się śniadanie, obiad w formie ciepłego dwudaniowego posiłku, kolacja
- okres wykonywania usługi :
od 27 kwietnia 2022 r. do 26 lipca 2022 r. (90 dni)
- ilość funkcjonariuszy : 13
- ilość zestawów całodziennego wyżywienia przypadających w ww. okresie na 1 funkcjonariusza;
Łączna
szacowana ilość zestawów na 13 funkcjonariuszy całodziennego wyżywienia wynosi ok. 819 szt.
Ponadto 49 funkcjonariuszy - ( 456 służb) w tym okresie będzie odbywać służby w ramach uzupełnienia adaptacji zawodowej. Sukcesywnie będą oni dołączani do w/w 13 funkcjonariuszy realizujących adaptację w taki sposób, aby łączna ich ilość nie przekroczyła ilości 20 funkcjonariuszy dziennie w jednym czasie.
Zamawiający będzie zgłaszał telefonicznie dzienne z 1-dniowym wyprzedzeniem ilości zamawianych posiłków.
Podana ilość
zestawów stanowi ilość maksymalną i może ulec zmianie.
- posiłki powinny być porcjowane; śniadania oraz kolacje w spożywczych opakowaniach jednorazowych;
- jadłospis winien być zróżnicowany;
-śniadania powinny być dostarczone w godz. 6.00 – 7.00 do jednostki Samodzielnego Pododdziału Prewencji Policji przy ul. Oleskiej 95 w Opolu;
- posiłek gorący tj. obiad będzie spożywany na miejscu - w punkcie gastronomicznym w godz. 12.00 – 15.00;
- kolacja będzie odbierana przez funkcjonariuszy w momencie wydawania obiadu;
- wartość energetyczna posiłków winna wynosić co najmniej 2600 kcal w następujących proporcjach:
* śniadanie - 25 %
* obiad - 50 %
* kolacja - 25 %
- stawka podstawowa za osobodzień wynosi 18,00 zł;
- do stawki podstawowej dolicza się marżę oraz 8% podatku VAT;
- w każdym zestawie całodziennego wyżywienia należy uwzględnić po 2 opakowania termiczne na śniadanie i kolację;
- Wykonawca winien zapewnić warunki lokalowe, aby umożliwić spożywanie posiłków na miejscu ( w tym celu powinien dysponować odpowiednią liczbą miejsc siedzących aby umożliwić spożywanie posiłków przez co najmniej 20 osób jednocześnie) ;
- lokal gastronomiczny powinien być otwarty 7 dni w tygodniu, w tym święta;
- Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował placówką gastronomiczną spełniającą wymogi sanitarno - epidemiologiczne położoną w odległości nie więcej niż 4 km od siedziby SPPP w Opolu, ul. Oleska 95;
- Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzję o zatwierdzeniu zakładu, jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami, półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej.
- Zamawiający wymaga, aby osoby mające kontakt z żywnością były dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością oraz były nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy. Na potwierdzenie Zamawiający wymaga aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych. Zamawiający ma prawo na każdym etapie realizacji umowy wezwać Wykonawcę do okazania w/w książeczek.
Z wyłonionym Wykonawcą zostanie zawarta umowa na świadczenie ww. usług.
Wzór umowy w załączniku.
Komunikaty