Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:
kliknij podaj dane opłać online
Sprawdź, jak to zrobić - Film
Zamieszczenia : | 03-01-2022 12:10:00 |
Składania : | 10-01-2022 14:00:00 |
Otwarcia : | 11-01-2022 10:00:00 |
Tryb: | Zapytanie ofertowe |
Rodzaj: | Dostawy |
Szanowni Państwo,
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Urzędu Miasta i Gminy w Kórniku (wymienionych w załączniku nr 1 do formularza oferty).
Zamawiający zastrzega sobie możliwość wyboru jednego dostawcy.
Szacunkowe ilości artykułów podane w formularzu cenowym nie są wiążące dla Zamawiającego przy realizacji zamówienia, stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego. Asortyment przedstawiony w ofercie cenowej nie jest katalogiem zamkniętym, Wykonawca w okresie obowiązywania umowy może dokonywać zamówienia na dodatkowy asortyment. Realizacja zamówienia następowała będzie sukcesywnie przez okres trwania umowy, a miejscem dostawy będzie siedziba Urzędu Miasta i Gminy w Kórniku.
Dostawy realizowane będą w dni robocze (rozumiane jako dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8:00 do 14:00. Ceny produktów spożywczych w okresie trwania umowy nie mogą ulec zmianie w stosunku do wskazanych w ofertach cenowych.
Ceny jednostkowe w ofercie powinny uwzględniać również koszty transportu i rozładunku do wskazanych pomieszczeń w siedzibie Zamawiającego, do której będzie realizowana jednostkowa dostawa. Wykonawca wszystkie dostawy artykułów spożywczych do Zamawiającego będzie realizował na podstawie zamówień składanych na piśmie, e-mailem lub faksem przez upoważnione osoby.
W zamówieniach Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj
zamawianego asortymentu, miejsce dostawy oraz datę zamówienia.
Zamawiający przyjmuje dostawę wyłącznie na podstawie faktury (faktur), obejmującej faktycznie dostarczony przedmiot umowy. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
Wykonawca
zobowiązuje się we własnym zakresie dokonywać wyładunku i wniesienia
dostarczonego towaru do wskazanych pomieszczeń i ich rozładunku. Za datę
i miejsce dokonania dostawy uważa się dostarczenie wyrobów w
wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego. Produkty spożywcze muszą
spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez
Polskie Normy, spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady
systemu HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla
zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia
dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ
uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Na dostarczony
towar Wykonawca winien posiadać właściwe atesty
i certyfikaty
laboratoryjne. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z
obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego
gatunku/klasy. Produkty oznakowane mają być zgodnie z wymaganiami
rozporządzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków
spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 ze zm.), tzn. muszą zawierać:
nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość
netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do
spożycia, warunki do przechowywania, nazwę i adres producenta lub
przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy. Dostarczone Zamawiającemu
artykuły spożywcze winny posiadać ważny termin przydatności do spożycia,
nie krótszy niż 6 miesięcy terminu przydatności określonego przez
producenta. Opakowania artykułów spożywczych – słoiki szklane, torebki
papierowe, kartony, torby foliowe muszą być odpowiednio oznakowane,
czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe
i szczelne. Dostawy wszystkich artykułów spożywczych muszą być
realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej GHP/GMP.
Przedmiot
zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu,
spełniającym wymagania obowiązujących przepisów prawa dotyczącego
produkcji i obrotu żywności. Produkty powinny być należycie
zabezpieczone w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i
magazynowanie. Pojemniki i opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie
dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Dokumeny potwierdzające
dopuszczenie środka transportu do przewozu artykułów żywnościowych winny
być do wglądu przez Zamawiającego. Osoby wykonujące dostawę muszą
legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno –
epidemiologicznych, które okazują na każde żądania Zamawiającego.
Warunki udziału w postępowaniu
W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają n/w wymagania:
-są uprawnieni do wykonywania działalności będącej przedmiotem niniejszego postępowania, o ile wynika to z odrębnych przepisów,
-posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie,
-dysponują
odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania
zamówienia, w tym osobami posiadającymi aktualne orzeczenie lekarskie
dopuszczające do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością,
-znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
-nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1
ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 2164 ze
zm.).
Istotne warunki realizacji zamówienia:
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: od dnia podpisania umowy do 30 grudnia 2022.
Terminy i warunki płatności:
21 dni od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury.
Zamawiający nie będzie udzielał zaliczek na realizację zamówienia.
Wszelkie rozliczenia związane z realizacją zamówienia, którego dotyczy niniejsze zamówienie dokonywane będą w PLN.
Przez dzień roboczy Zamawiający rozumie dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 8:00 do 14:00.
Załączniki do oferty (wymagane od oferenta):
- wypełniony i podpisany załącznik do formularza oferty,
- podpisany i zaparafowany na każdej stronie projekt umowy,
- aktualny wyciąg z KRS lub aktualne zaświadczenie o wpisie do Centralnej Ewidencji i Informacji
o Działalności Gospodarczej.
Dodatkowe informacje:
Zapytanie ofertowe może zostać zmienione przed upływem terminu składania ofert przewidzianym w zapytaniu ofertowym. W takim przypadku do opublikowanego zapytania ofertowego zostanie dołączona informacja o jego zmianie, która zawierać będzie co najmniej: datę upublicznienia zmienianego zapytania ofertowego, jego numer a także opis dokonanych zmian. Beneficjent przedłuży termin składania ofert o czas niezbędny do wprowadzenia zmian w ofertach, jeżeli jest to konieczne z uwagi na zakres wprowadzonych zmian.
Oferty otrzymane po terminie składania ofert zostaną zwrócone wykonawcom bez otwierania.Oferta niezgodna z zapytaniem ofertowym nie stanowi oferty ważnej.
Dla skuteczności niniejszego postępowania o zamówienie publiczne wystarczające jest otrzymanie przez zamawiającego jednej ważnej oferty niepodlegającej odrzuceniu.
Zamawiający zastrzega sobie prawo swobodnego wyboru oferty, odwołania postępowania lub jego zamknięcia bez wybrania którejkolwiek z ofert.
Zamawiający udostępnia wnioskodawcy zestawienie ofert złożonych w postępowaniu:
na wniosek wykonawcy, który złożył ofertę, wg własnego uznania na stronie, na której zostało upublicznione zapytanie ofertowe.
Informację o wyniku postępowania (co najmniej nazwę (firmę) albo imię i nazwisko, siedzibę albo miejsce zamieszkania wybranego wykonawcy, a także cenę wybranej oferty) zamawiający upublicznia w taki sposób, w jakim zostało upublicznione zapytanie ofertowe (poprzez skierowanie do potencjalnych wykonawców / ogłoszenie na stronie internetowej).
Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty, zamawiający zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego z wyłonionym wykonawcą (udziela zamówienia).
Wykaz załączników do opisu przedmiotu zamówienia:
- zestawienie produktów (zał. nr 1)
- wzór umowy ( zał. nr 2)
Osoba do kontaktu:
Anna Wójkiewicz – kierownik Wydziału Administracyjno-Organizacyjnego, e-mail: awojkiewicz@kornik.pl, tel. 6180710411 wew.707.
Komunikaty