Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: 18/IV/2021 Zakup wraz z dostawą mleka i produktów mlecznych oraz tłuszczu roślinnego dla potrzeb Kuchni Klinicznego Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu.

Termin:
Zamieszczenia : 10-05-2021 13:56:00
Składania : 17-05-2021 10:00:00
Otwarcia : 17-05-2021 10:05:00
Tryb: Zapytanie ofertowe
Rodzaj: Dostawy

Wymagania i specyfikacja

Szanowni Państwo,


informujemy o postępowaniu prowadzonym przez Zamawiającego w trybie zgodnym z regulaminem wewnętrznym organizacji.

Zapraszamy do złożenia ofert poprzez poniższy formularz elektroniczny.


Zastrzegamy, że postępowanie może zakończyć się brakiem wyboru oferty w przypadku przekroczenia szacowanych środków.



W przypadku pytań: 

- merytorycznych, proszę o kontakt poprzez przycisk "Wyślij wiadomość do zamawiającego",

- związanych z obsługą platformy, proszę o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformy zakupowej Open Nexus czynnym od poniedziałku do piątku w dni robocze, w godzinach od  8:00 do 17:00.

  • tel. 22 101 02 02

  • e-mail: cwk@platformazakupowa.pl


Zaznaczamy, że oficjalnym potwierdzeniem chęci realizacji zamówienia przez Zamawiającego jest wysłanie zamówienia lub podpisanie umowy. 

Wiadomości z platformy zakupowej mają charakter informacyjny.

Załączniki do postępowania

NAZWA ROZSZERZENIE ROZMIAR (kB) DATA PUBLIKACJI ŹRÓDŁO POBIERZ
UMOWA - WZÓR.pdf pdf 850.96 2021-05-10 13:56:00 Postępowanie
Klauzula informacyjna RODO.pdf pdf 426.09 2021-05-10 13:56:00 Postępowanie

Komunikaty

2021-06-16 10:38 Zamówienia Publiczne Zamawiający informuje, że w niniejszym postępowaniu została zawarta umowa z Wykonawcą: Spółdzielnią Mleczarską MLEKOVITA z siedzibą w Wysokiem Mazowieckiem, ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie na kwotę 70 540,05 zł brutto (netto 67 181,00 zł).
2021-05-24 11:54 Zamówienia Publiczne Zamawiający informuje, że w niniejszym postępowaniu została wybrana oferta Wykonawcy:
Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA z siedzibą w Wysokich Mazowieckich, ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie na kwotę 70 540,05 zł brutto (netto 67 181,00 zł). Wybrana oferta spełnia wymagania odnoszące się do przedmiotu objętego zamówieniem
i została uznana za najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert, a jej wartość nie przekracza kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia. Udzielenie zamówienia nastąpi poprzez: zawarcie umowy.

Przedmiot zamówienia

Lp Nazwa Opis i załączniki Ilość
/ Jm
Cena netto / Jm Vat Cena brutto / Jm Waluta Adres dostawy Dołącz
Plik
1 1 Jogurt naturalny - wyprodukowany z mleka znormalizowanego, poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii. Opakowanie o masie netto - kubki 150- 200g i 400g. Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki. Konsystencja jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta. Okres przydatności do spożycia jogurtu naturalnego o zaw. 1,5 % tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061 1200 kg - (0)
2 2 Jogurt naturalny BEZ LAKTOZY - wyprodukowany z mleka znormalizowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii. Opakowanie o masie netto - kubki 150g i 350g. Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki. Konsystencja jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta. Okres przydatności do spożycia jogurtu naturalnego o zaw. 1,5 % tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061 400 kg - (0)
3 3 Kefir naturalny - napój wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o określonej zawartości tłuszczu, poddanego fermentacji alkoholowo-kwasowej przez dodanie zakwasu z grzybków kefirowych. Zawartość od 0,5 - 2,5% tłuszczu - opakowanie o masie netto o pojemności: kubki 200g. Wygląd: płyn jednolity, dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki (do 3 mm). Barwa biała z odcieniem lekko kremowym. Smak i zapach lekko kwaśny, do kwaśnego; charakterystyczny dla kefiru - lekko drożdżowy. Konsystencja jednolita, zawiesista. Okres przydatności do spożycia kefiru naturalnego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 12 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061 600 kg - (0)
4 4 Margaryna- produkt spożywczy pakowany w folię aluminiową dopuszczalną do kontaktu z żywnością o masie netto kostka do 250g. Produkt przeznaczony do smażenia lub pieczenia. Struktura i konsystencja - w temperaturze 20°C - stała, lekko mazista, barwa kremowa. Zawartość tłuszczu minimalnie 40 - 80 % Okres przydatności do spożycia margaryny deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 21 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. 500 kg - (0)
5 5 Masło zwierzęce, ekstra - (kostka do 200g) - produkt wysokotłuszczowy min.82% tłuszczu mlecznego, otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki. Ze względu na sezonowe zmiany intensywności barwy tłuszczu mlecznego, w celu utrzymania typowej barwy masła dopuszcza się dobarwianie śmietany i śmietanki barwnikami naturalnymi - karotenem (E 160a) i annato (E 160b). Jednostka starannie uformowana; barwa jednolita; dopuszcza się nieznacznie intensywniejszą na powierzchni; wygniecenie prawidłowe; powierzchnia gładka, sucha. Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna; dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą. Zapach - czysty, lekko kwaśny, mlekowy. Smak - lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Okres przydatności do spożycia masła zwierzęcego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. 700 kg - (0)
6 6 Masło zwierzęce, ekstra, BEZ LAKTOZY - (kostka do 200g) - produkt wysokotłuszczowy min.82% tłuszczu mlecznego, otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki. Ze względu na sezonowe zmiany intensywności barwy tłuszczu mlecznego, w celu utrzymania typowej barwy masła dopuszcza się dobarwianie śmietany i śmietanki barwnikami naturalnymi - karotenem (E 160a) i annato (E 160b). Jednostka starannie uformowana; barwa jednolita; dopuszcza się nieznacznie intensywniejszą na powierzchni; wygniecenie prawidłowe; powierzchnia gładka, sucha. Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna; dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą. Zapach - czysty, lekko kwaśny, mlekowy. Smak - lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Okres przydatności do spożycia masła zwierzęcego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego 200 kg - (0)
7 7 Mleko spożywcze pasteryzowane 2 % - uzyskane z mleka surowego klasy Ekstra poddane normalizacji i pasteryzacji, w opakowaniu o masie netto do 1 litra. Wygląd: ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej; mleko homogenizowane bez podstoju śmietanki. Smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów. Okres przydatności do spożycia mleka spożywczego pasteryzowanego o zawartości 2% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Opakowanie kartonowe bądż z innego tworzywa, wykluczając mleko w worku foliowym. PN-ISO 2446 3500 l - (0)
8 8 Mleko spożywcze pasteryzowane 2 % BEZ LAKTOZY - uzyskane z mleka surowego klasy Ekstra, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), poddane normalizacji i pasteryzacji, opakowaniu o masie netto do 1,0 litra. Wygląd: ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej; mleko homogenizowane bez podstoju śmietanki. Smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów. Okres przydatności do spożycia mleka spożywczego pasteryzowanego o zawartości 2% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Opakowanie kartonowe bądż z innego tworzywa, wykluczając mleko w worku foliowym. PN-ISO 2446 500 l - (0)
9 9 Ser topiony czysty - Produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca, oraz z innych produktów mleczarskich, zawierający od 15 - 20 % tłuszczu w suchej masie. Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt regularny, powierzchnia gładka. Barwa i konsystencja jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna, dopuszcza się nieliczne oczka pochodzenia niefermentacyjnego. Smak charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony. Okres przydatności do spożycia sera topionego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.Opakowanie zbiorcze 8 sztuk (1 szt. 25h, lącznie 200g). Dopuszczamy: opakowanie zbiorcze 140g- 8 szt. po 17.5g. Należy zaznaczyć oferowaną wielkośc opakowania zbiorczego. PN-A-86233 80 kg - (0)
10 10 Ser typu "Gorgonzola"- podpuszczkowy,dojerzewający, miękki, niebieski ser pleśnowy wyprodukowany z mleka pasteryzowanego krowiego( cielęcego) i poprzerastany żyłkami pleśni Penicilinum glaucum. Minimalna zawartość tłuszczu 48%, o masie 100gram. Skórka niejadalna. Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera powinno być nieuszkodzone, smak charakterystyczny dla odmiany sera. Barwa od białej do kremowej z widoczynymi oznakami niebieskiej pleśni. Okres przydatności do spożycia produktu deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. 10 kg - (0)
11 11 Ser żółty typu Gouda kl.I - kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,5 - 3 kg. Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu. Kształt i wygląd płaski cylinder o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe. Skórka gładka, mocna, sucha; pokryta powłoką z tworzyw sztucznych. Oczka okrągłe i owalne wielkości nie przekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa jasnożółta, jednolita. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, lekko gorzki lekko kwaśny, zapach aromatyczny. Okres przydatności do spożycia sera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86230 80 kg - (0)
12 12 Ser żółty typu Gouda kl.I BEZ LAKTOZY - kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,0 kg. Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), o ustalonej zawartości tłuszczu. Kształt i wygląd płaski cylinder o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe. Skórka gładka, mocna, sucha; pokryta powłoką z tworzyw sztucznych. Oczka okrągłe i owalne wielkości nie przekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa jasnożółta, jednolita. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, lekko gorzki lekko kwaśny, zapach aromatyczny. Okres przydatności do spożycia sera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86230 20 kg - (0)
13 13 Śmietana 18 % - produkt mleczny, formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, otrzymywany przez separację tłuszczu metodami fizycznymi; pasteryzowany, sterylizowany, o zawartości tłuszczu 18% (m/m); poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH do kwasowości 15-32°SH i koagulację. Opakowania: kubki o masie netto 0,30 - 0,50 kg. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana - zawiesista. Okres przydatności do spożycia śmietany spożywczej o zaw. 18% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86028 700 kg - (0)
14 14 Śmietana 18 % BEZ LAKTOZY - produkt mleczny, śmietana ukwaszona, bez laktozy,otrzymywany poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), o zawartości tłuszczu 18% (m/m); poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH do kwasowości 15-32°SH i koagulację. Opakowania: kubki o masie netto 200 g. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana - zawiesista. Okres przydatności do spożycia śmietany spożywczej o zaw. 18% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86028 150 kg - (0)
15 15 Śmietanka kremowa 30% - płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko słodki, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Konsystencja płynna, jednolita w całej masie; bez grudek tłuszczu; lekko zawiesista. Bez żadynch dodatków w tym dodatku białek mleka krowiego, barwników i konserwantów. Opakowania jednostkowe: kartonik do 0,50 litra pięciowarstwowy polietylenowo - aluminiowy (wykonany z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością). Opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa od 10 - 12 szt. Okres przydatności do spożycia śmietanki kremowej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86059 150 kg - (0)
16 16 Twaróg krajanka półtłusta kl. I - ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie jednostkowe: folia waccum do 0,50 kg. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.PN-A-86300 350 kg - (0)
17 17 Twaróg półtłusty kl. I - ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie: folia kostka od 0,20 - 0,25 kg. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86300 1300 kg - (0)
18 18 Twaróg półtłusty kl. I BEZ LAKTOZY - ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie: folia kostka 230 g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86300 300 kg - (0)
Kursy walut NBP , EUR: 4.2909 PLN

Kryteria i warunki formalne

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 Cena 100% Wartość oferty 0,00 PLN netto
0,00 PLN brutto
(0)
2 Akceptacja warunków umowy - WZORU UMOWY - Proszę potwierdzić wpisując "Akceptuję" lub "TAK" (0)
(0)
Odblokuj formularz

Liczba odsłon strony: 434