- Strona główna
- Postępowanie ID 251508
Wadium w 2 minuty
Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:
kliknij podaj dane opłać online
Sprawdź, jak to zrobić - Film
Postępowanie:
Usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu
Wystawiający
-
UżytkownikJacek Kruk
-
Organizacja
-
OddziałDział Sprzedaży Usług i Zamówień Publicznych
-
Wiadomość do zamawiającego
Terminy
-
Zamieszczenia2019-08-29 10:28:00
-
Składania2019-10-09 10:24:00
-
Otwarcie ofert2019-10-09 10:45:00
-
Tryb
-
Rodzaj-
Wymagania i specyfikacja
Szanowni Państwo,
w załącznikach do postępowania zamieszczono ogłoszenie, SIWZ oraz pozostałą dokumentację związaną z przedmiotem zamówienia.
Pod linkiem do pobrania Instrukcja składania oferty dla Wykonawcy.
W związku z obowiązującą od 18.10.2018 Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady 2014/24/UE z dnia 26 lutego 2014 r. w sprawie zamówień publicznych informujemy, że w niniejszym ogłoszeniu o zamówieniu przekazywanie ofert oraz komunikacja odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną.
Przycisk “Wyślij wiadomość” dostępny w prawym, dolnym rogu w formularzu składania oferty służy do:
- Zadawania pytań do SIWZ;
- Odpowiedzi na wezwanie do uzupełnienia oferty;
- Przesłania odwołania/inne
Jeżeli będą Państwo mieli pytania związane z procesem złożenia oferty prosimy o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl:
- tel. 22 101 02 02,
- e-mail: cwk@platformazakupowa.pl
Przypominamy, że oferta składana elektronicznie musi zostać podpisana elektronicznym kwalifikowanym podpisem. W procesie składania oferty na platformie taki podpis składają Państwo zgodnie z instrukcją dostępną pod linkiem.
Załączniki do postępowania
Pobierz wszystkie załączniki
Komunikaty
Wyślij wiadomość do zamawiającego
2019-10-21
10:43:51
|
Jacek Kruk |
numer
sprawy:
DSUiZP
252/JK/14/2019r
Końskie,
2019-10-21
Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń ZAWIADOMIENIE O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu. 1. Działając na podstawie art. 92 ust. 1 pkt. 1) Prawa zamówień publicznych Zespół Opieki Zdrowotnej ulica Gimnazjalna 41 B, 26-200 Końskie informuje, że w prowadzonym postępowaniu wybrano do realizacji zamówień najkorzystniejszą ofertę złożoną przez wykonawcę: Catermed S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Traktorowa 126 lok. 201, 91-204 Łódź, oraz JOL-MARK sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Portowa 16G 44-100 Gliwice, Adres poczty elektronicznej: przetargi@naprzod.pl Numer telefonu:42 640 57 77 Numer faksu: 42 257 28 16 Uzasadnienie wyboru: Oferty najkorzystniejsze wybrane zostały zgodnie z art. 91 ust. 1 ustawy Pzp, na podstawie kryteriów oceny ofert określonych Specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Oferty otrzymały najwyższą liczbę punktów zgodnie ze wzorami opisanymi w Specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Jest to jedyna oferta. W prowadzonym postępowaniu złożono następujące oferty Lp. Nazwa wykonawcy i adres Wykonawcy Termin płatności Cena brutto zł Pkt. ocena jakość – jadłospisy Pkt. Cena Pkt. Razem 1. Catermed S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Traktorowa 126 lok. 201, 91-204 Łódź, oraz JOL-MARK sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Portowa 16G 44-100 Gliwice, Adres poczty elektronicznej: przetargi@naprzod.pl Numer telefonu:42 640 57 77 Numer faksu: 42 257 28 16 60 dni 13 437 063,87 40 60 100 postępowaniu nie został wykluczony wykonawca. 3. Działając na podstawie art. 92 ust. 1 pkt. 3) Prawa zamówień publicznych zamawiający informuje, że w prowadzonym postępowaniu nie została odrzucona oferta. 4. Działając na podstawie art. 93 ust.1 punkt 1 prawa zamówień publicznych Zamawiający informuje, że nie unieważniono postępowania. 5. Podpisanie umowy możliwe będzie po dopełnieniu wszelkich formalności. Miejsce i termin podpisania umowy zostaną uzgodnione z wyłonionym wykonawcą Środki ochrony prawnej Od niniejszej decyzji zamawiającego, wykonawcy przysługują środki ochrony prawnej (Odwołanie, Skarga do Sądu) wobec 1) niezgodnej z przepisami ustawy czynności podjętej przez zamawiającego w niniejszym postępowaniu, lub 2) zaniechaniu czynności, do której zamawiający jest zobowiązany na podstawie ustawy, Termin wniesienia odwołania: 10 dni od dnia przesłania niniejszego zawiadomienia przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (faks lub poczta elektroniczna), lub 15 dni od dnia przesłania niniejszego zawiadomienia, jeżeli zostało ono przesłane w inny sposób. Informacje dotyczące środków ochrony prawnej znajdują się w Specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w Dziale VI Prawa zamówień publicznych „Środki ochrony prawnej", art. od 179 do 198g.. Pismo zostaje w dniu dzisiejszym zamieszczone na stronach http://zoz-konskie.bip.org.pl/, https:// platformazakupowa.pl/pn/zoz_konskie i tablicy ogłoszeń Sporządził: Jacek Kruk Końskie. 2019-10-21 Z-ca Dyrektora Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich mgr inż. Jerzy Grodzki Załączniki |
2019-10-09
12:03:49
|
Jacek Kruk |
numer sprawy: DSUiZP 252/JK/14/2019r Końskie, 2019-10-09 Załącznik nr do protokołu Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń INFORMACJA Z SESJI OTWARCIA OFERT dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu Na mocy art. 86 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2015 r. poz. 2164 z p. zm.) Zespół Opieki Zdrowotnej ul. Gimnazjalna 41 B 26-200 Końskie informuje, co następuje: Kwota, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia wynosi: 10 800 000 PLN brutto W terminie do dnia 2019-10-09 do godz. 10:45 złożono następujące oferty: Lp. Nazwa wykonawcy i adres Wykonawcy Termin płatności Cena brutto zł 1. Catermed S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Traktorowa 126 lok. 201, 91-204 Łódź, oraz JOL-MARK sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Portowa 16G 44-100 Gliwice, Adres poczty elektronicznej: przetargi@naprzod.pl Numer telefonu:42 640 57 77 Numer faksu: 42 257 28 16 60 dni 13 437 063,87 Wykonawcy w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej niniejszej informacji przekazuje Zamawiającemu " OŚWIADCZENIE O POWIĄZANIU KAPITAŁOWYM ". Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Końskie 2019-10-09 Z-ca Dyrektora Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich mgr inż. Jerzy Grodzki Sporządził: Jacek Kruk Załączniki |
2019-10-02
10:12:57
|
Jacek Kruk |
Numer
sprawy:
DSUiZP
252/JK/14/2019
Końskie
2019-10-02 Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu Dyrekcja Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich w odpowiedzi na złożone następujące pytania i wnioski dotyczące treści zapisów SIWZ informuje : Pytanie nr 1 Dotyczy odpowiedzi na pytania nr 1 i 2 z dnia 26.09.2019 r. Zamawiający w zał. nr 1 do SIWZ – „Wykaz kaloryczności i gramatury” – „diet podstawowa” oraz w zał. nr 3 do SIWZ - „Wykaz diet” – pkt 1 „dieta podstawowa” i pkt 2 „ dieta łatwo strawna” wskazał konkretne wymagane wartości tj. wartość energetyczna – 2200kcal/d; białko ogółem – 80g, tłuszcze ogółem – 70g, węglowodany ogółem – 300g. Natomiast w zał. nr 3 do SIWZ – „Wykaz diet” – „dieta podstawowa” i „dieta łatwo strawna” wskazał konkretne założenia diet dotyczące witamin i składników mineralnych tj. wapń - 0,9g, żelazo - 15mg, witamina A (ekw. Retinolu) - 850mg, witamina B1 - 1,8 mg, witamina B2 - 2,2mg, witamina C – 70mg” Wykonawca w zadanych pytaniach poinformował, iż nie ma możliwości zaplanowania jadłospisu, w taki sposób, aby w każdym dniu wartość energetyczna wszystkich posiłków wynosiła dokładnie 2200 kcal/d, białko dokładnie 80g dziennie, tłuszcze dokładnie 70g dziennie a węglowodany dokładnie 300g dziennie oraz iż nie ma możliwości zaplanowania jadłospisu, w taki sposób, aby w każdym dniu wartości witamin i składników odżywczych wynosiły dokładnie tyle ile podane przez Zamawiającego w zał. nr 3 do SIWZ. W odpowiedzi na te pytania Zamawiający udzielił następującej odpowiedzi: „Zgodnie z SIWZ – Bilansowanie powyższych składników uwzględnia 10 dniowy jadłospis”. Pragniemy jednak zaznaczyć, iż mimo, że w takim przypadku istnieje możliwość sporządzenia jadłospisu, w którym średnie wartości z 10 dni będą wynosiły tyle ile w/w tj. np. średnia kaloryczność z 10 dni: dokładnie 2200 kcal, białko 80g, tłuszcze 70g itd. to nie ma możliwości ułożenia obydwu wymaganych jadłospisów tak, aby miały identyczne średnie wartości z 10 dni. Każda dieta ma inne założenia i np. przy średniej zawartości tłuszczu z 10 dni dla diety podstawowej wynoszącej 70g, nie ma możliwości sporządzenia jadłospisu dla diety lekkostrawnej (brak smażenia, niedozwolone tłuste mięso, warzywa i owoce lekkostrawne itd.) złożonej z innych potraw a także o średniej zawartości tłuszczy z 10 dni wynoszącej dokładnie 70g i np. tej samej wartości witamin i składników mineralnych co w diecie podstawowej. W związku z powyższym ponownie prosimy o dopuszczenie min. 5% odchylenia od w/w wartości oraz potwierdzenie, iż wiążący jest zapis z zał. nr 1 do SIWZ tj. „witaminy i składniki mineralne – Zgodnie z najnowszymi wytycznymi zawartymi w publikacji IŻŻ „Normy żywienia dla populacji Polski””, w przeciwnym wypadku żaden z Wykonawców nie będzie w stanie złożyć do oferty jadłospisów zgodnych z wymaganiami SIWZ. Odpowiedź Tak Dopuszczamy w diecie łatwostrawnej Końskie 2019-10-02 Z-ca Dyrektora Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich mgr inż. Jerzy Grodzki Sporządził: st. Ins. ds. Zamówień Publicznych Jacek Kruk Pismo zostaje w dniu dzisjejszym zamieszczone na stronach http: /zoz-konskie.bip.org.pl/ https://platformazakupowa.pl Załączniki |
2019-09-26
10:31:53
|
Jacek Kruk |
Odpowiedzi
na
pytania Numer sprawy: DSUiZP 252/JK/14/2019 Końskie 2019-09-26 Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu Dyrekcja Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich w odpowiedzi na złożone następujące pytania i wnioski dotyczące treści zapisów SIWZ informuje : Załączniki |
2019-09-26
10:29:49
|
Jacek Kruk |
JEDZ
w
dwóch
formatach
na
prośbę
jednego
z
wykonawców
Załączniki |
Wiadomość nie zostanie wyslana
Twoja wiadomość nie zostanie wysłana, czy jestes pewien ze chcesz zrezygnować z wysłania wiadomości?