Zamieszczenia : | 10-01-2020 11:53:00 |
Składania: | 21-01-2020 09:00:00 |
Tryb: | Ogłoszenie bez przyjmowania ofert/wniosków |
Rodzaj: | Usługa |
NINIEJSZE POSTĘPOWANIE ZOSTAŁO OPUBLIKOWANE NA BIP ZAMAWIAJACEGO www.drewnica.pl W DNIU 08.01.2020 ROKU I DODANE NA PLATFORME ZAKUPOWĄ OPEN NEXUS W DNIU 10.01.2020 ROKU W CELU ZWIĘKSZENIA KONKURENCYJNOŚCI.
ZASADY KOMUNIKOWANIA SIĘ Z ZAMAWIAJACYM ORAZ SPOSÓB SKŁADANIA OFERT ZOSTAŁ OPISANY W OGŁOSZENIU O ZAMÓWIENIU.
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usługi żywienia pacjentów Mazowieckiego Szpitala Wojewódzkiego Drewnica Sp. z o.o. w terminie od 01.04.2020 - 31.03.2022.
2. Przedmiot zamówienia we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) określony jest kodami:
55300000-3 |
usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków |
55321000-6 |
usługi przygotowania posiłków |
55322000-3 |
usługi gotowania posiłków |
55520000-1 |
usługi dostarczania posiłków |
3. Przedmiot zamówienia obejmuje:
a) Przygotowanie i dostarczenie do Zamawiającego gotowych posiłków (uwzględniając diety specjalne ustalane indywidualnie) z zewnętrznej kuchni produkcyjnej, zgodnie z warunkami i według zapotrzebowania na całodobowe posiłki dla pacjentów zawarte w Ogłoszeniu oraz posiłków regeneracyjnych;
b) Dostawę posiłków do punktu przyjmowania i wydawania posiłków;
c) Zabezpieczenie transportu posiłków;
d) Zabezpieczenie zmywania naczyń transportowych;
e) Odbiór naczyń transportowych po dystrybucji posiłków w oddziałach oraz odbiór resztek posiłków;
f) Zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarno-epidemiologicznego;
g) Zabezpieczenie odpowiedniej ilości naczyń transportowych;
h) Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym czystości naczyń transportowych.
4. Przyjmuje się, że szacunkowa ilość posiłków do przygotowania w trakcie trwania umowy wynosi 655 888 (tj. 217 620 śniadań, 222 302 obiadów, 215 766 kolacji, 200 posiłków regeneracyjnych) w tym diety stanowią:
a. Dieta podstawowa – ok. 80,4 %
b. Dieta łatwostrawna – ok 5,7 %
c. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 5 posiłków dziennie (tzw. dieta cukrzycowa) – ok. 8 %
d. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 posiłków dziennie (tzw. dieta cukrzycowa) – ok. 2 %
e. Indywidualne specjalistyczne diety wg potrzeby pacjentów – ok. 3,9 %.
5. Podane w ust. 4 ilości są jedynie wartością szacowaną i nie stanowi ze strony Zamawiającego zobowiązania do zakupu posiłków w podanej ilości. Wobec powyższego, Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie wobec Zamawiającego z tytułu niezamówienia przewidywanej (szacunkowej) liczby posiłków.
Liczba odsłon strony: 682
Komunikaty