ࡱ>  T8\pmflisek Ba==bC8X@"1 Arial CE1 Arial CE1 Arial CE1 Arial CE1HCzcionka tekstu podstawowego1H Czcionka tekstu podstawowego1H>Czcionka tekstu podstawowego1H?Czcionka tekstu podstawowego1HCzcionka tekstu podstawowego1Arial1H4Czcionka tekstu podstawowego1H Czcionka tekstu podstawowego1H,8Czcionka tekstu podstawowego1H8Czcionka tekstu podstawowego1H8Czcionka tekstu podstawowego1H<Czcionka tekstu podstawowego1H4Czcionka tekstu podstawowego1HCzcionka tekstu podstawowego1HCzcionka tekstu podstawowego1H Czcionka tekstu podstawowego1h8Cambria1HCzcionka tekstu podstawowego1Arial1Arial1Arial1Arial1Arial1Arial1Arial1 Arial CE1 Arial1Calibri1  Arial CE1Calibri1Calibri1Calibri1Arial1 Arial CE1 Arial CE7#,##0\ "zB";\-#,##0\ "zB"A#,##0\ "zB";[Red]\-#,##0\ "zB"C#,##0.00\ "zB";\-#,##0.00\ "zB"M$#,##0.00\ "zB";[Red]\-#,##0.00\ "zB"w*9_-* #,##0\ "zB"_-;\-* #,##0\ "zB"_-;_-* "-"\ "zB"_-;_-@_-w)9_-* #,##0\ _z_B_-;\-* #,##0\ _z_B_-;_-* "-"\ _z_B_-;_-@_-,A_-* #,##0.00\ "zB"_-;\-* #,##0.00\ "zB"_-;_-* "-"??\ "zB"_-;_-@_-+A_-* #,##0.00\ _z_B_-;\-* #,##0.00\ _z_B_-;_-* "-"??\ _z_B_-;_-@_-"Tak";"Tak";"Nie"7"Prawda";"Prawda";"FaBsz"G!"WBczone";"WBczone";"WyBczone"],[$ -2]\ #,##0.00_);[Red]\([$ -2]\ #,##0.00\)!#,##0.00\ "zB"!#,##0.00\ _z_B[$-415]General                                                                       + )  !  `  ff  P  P        "  # $ %     &   a>        , *       "  "         @ @  "<   ,   ( 0@ @ 0@ @ 8@ @ (8@ @ (8@ @ (8@ @ (8@ @ x@ @ x@ @ x@ @ x@ @ x@ @ ax@ @ ax@ @ (x@ @ 0a@ @ x@ @ 8a@ @ xa@ @ axa@ @  (p (p     8 " ( * * 8@ x@ 0@ xf@ @  xf@ @  *xf@ @   *|f@ @   @ '*xa@ @   |@   |@ @   |@ @   |a@ @  xf@ @  x`@  x`@  x`@   ``@   a@ @ ||]fy6}(}- 00_)}(}.  00_)}(}8 00_)}-}: 00_)}-}; 00_)}(}< 00_)}(}?  00_)}(}wef00_)}(}xef00_)}(}yef00_)}(}zef00_)}(}|ef00_)}(}}00_)}(}~00_)}(}00_)}(}00_)}(}ef00_)}(}ef00_)}(}ef00_)}(}ef00_)}(}ef00_)!20%  akcent 1220%  akcent 1!20%  akcent 22"20%  akcent 2!20%  akcent 32&20%  akcent 3!20%  akcent 42*20%  akcent 4!20%  akcent 52.20%  akcent 5!20%  akcent 62220%  akcent 6!40%  akcent 1240%  akcent 1!40%  akcent 22#40%  akcent 2!40%  akcent 32'40%  akcent 3!40%  akcent 42+40%  akcent 4!40%  akcent 52/40%  akcent 5!40%  akcent 62340%  akcent 6!60%  akcent 12 60%  akcent 1!60%  akcent 22$60%  akcent 2!60%  akcent 32(60%  akcent 3!60%  akcent 42,60%  akcent 4! 60%  akcent 52060%  akcent 5!!60%  akcent 62460%  akcent 6 "Akcent 1&Akcent 1 #Akcent 2&!Akcent 2 $Akcent 3&%Akcent 3 %Akcent 4&)Akcent 4 &Akcent 5&-Akcent 5 'Akcent 6&1Akcent 6!(Dane wej[ciowe2Dane wej[ciowe!)Dane wyj[ciowe2Dane wyj[ciowe *Dobry Dobry+* Dziesitny,2Dziesitny [0]-Excel Built-in NormalLExcel Built-in Normal .6 HiperBcze  '/Komrka poBczona8Komrka poBczona0Komrka zaznaczona:Komrka zaznaczona1 NagBwek 1* NagBwek 12 NagBwek 2* NagBwek 23 NagBwek 3* NagBwek 34 NagBwek 4* NagBwek 45 Neutralny( Neutralny&Normalny6 Normalny 27 Normalny 2 28 Normalny 36 Normalny 3 9 Normalny 3 2: Normalny 4; Normalny 4 %; Normalny 5; Normalny 5 %< Normalny 76 Normalny 7 =Normalny_Arkusz1> Obliczenia* Obliczenia? L Odwiedzone hiperBcze  @* Procentowy ASumaSuma'BTekst obja[nienia85Tekst obja[nienia'CTekst ostrze|enia8 Tekst ostrze|eniaDTytuB TytuB EUwaga  UwagaF&WalutowyG. Walutowy [0] HZByZByXTableStyleMedium9PivotStyleLight16`:Zart. oglnospo|ywcze cz.3008 6Opiskgsztlitrszt.1.2.3.4.6.8.12.13.14.15.18.21.22.23.24.25.27.28.29.30.31.32.33.34.35.36.37.39.40.41.42.43.45.46.47.49.50.51.52.54.55.56.57.59.61.62.63.64.65.66.67.48.68.69.70.72.73.74.75. Jedn. miary20.53.5.7.44.76.77.78.79.80.81.82.83.84.85.16.17.11.26.38.60.86.87.88.89.90.91.92.93.94.95.96.97.9.10.19.58.71.L.p98.99.100.101.102.103.R Ciastko biszkoptowe w ksztaBcie misia z r|nym nadzieniem, pakowane pojedyDczo 30g& SBomki ptysiowe z cukrem.Bez dodatku substancji spulchniajcych: wglan sodu, wglan amonu, bez dodatku sztucznych aromatw. Produkt pakowany w pojemniki, opatrzony etykiet zawierajc pdstawowe informacje : nazwa firmy, nazwa produktu, masa netto, skBadniki, data do spo|ycia. ~ Barszcz biaBy w proszku, zawarto[ netto: 66g, zawarto[ mki przennej: 44,7%, z dodatkiem odtBuszczonego mleko w proszku   Chrupki kukurydziane bananowe 15 g. SkBad: Kasza kukurydziana 73%, nierafinowany cukier trzcinowy, olej sBonecznikowy, puree bananowe 3%, sl morska, aromat naturalny, emulgator: lecytyna sBonecznikowa.Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice$: Chrupki kukurydziane czekoladowe 15 g. SkBad: Kasza kukurydziana 73%,czekolada w proszku 12,5% (nierafinowany cukier trzcinowy, proszek kakaowy), olej sBonecznikowy, nierafinowany cukier trzcinowy, sl morska, aromat naturalny, emulgator: lecytyna sBonecznikowa..Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice' Chrupki kukurydziane krcone, masa netto 90 g , SkBad: grys kukurydziany 100 %. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Chrupki kukurydziane naturalne 50 g .SkBadniki: Grys kukurydziany 100%. ,wyraznie oznakowane informacj, |e nie zawiera glutenu, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice%.0FHI Cukier biaBy krysztaB, pakowany w torebce papierowej 1kg, przechowywany w suchym miejscu, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice: Cukier puder opakowanie 400g, sypki, przechowywany w suchym miejscu, pakowany w polietylenow torebk, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice'gj Cynamon mielony op. masa netto 15 g wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu,specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania,termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice.Cukier trzcinowy nierafinowany, opakowanie 1kg- Dro|d|e piekarskie, [wie|e, opakowanie 100 g  Fasola biaBa drobna, niepoBamana , nasiona suche bez przebarwieD i zanieczyszczeD, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Galaretka owocowa (r|ne smaki) op.75g, bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych,termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesicez Groch Buskany poBwki, nasiona suche bez przebarwieD i zanieczyszczeD, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice!Groszek ptysiowy, opakowanie 100g&Herbata czarna granulowana, opak. 100g Herbata czarna li[ciasta 100 g,SkBad: herbata czarna (99%), naturalny aromat (1%).napar o bursztynowym kolorze i intensywnym smaku, susz z li[ci bez zanieczyszczeD. " Jaja kurze, [ciBkowe, wielko[ XL ] Kasza bulgur (uzyskana z pszenicy durum), termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice r Kasza gryczana pra|ona caBa ( nasiona gryki poddane pra|eniu), termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesicec Kasza jaglana (kasza z Buskanego ziarna prosa), termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice\ Kasza kuskus( z twardej pszenicy durum), termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice ()j Kasza manna tradycyjna ( z ziaren pszenicy zwyczajnej) termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice6c Kasza pczak ( z ziaren jcznienia zwyczajnego),termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice/n Kawa zbo|owa rozpuszczalna (78% zbo|a, cykoria) op. 150g termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesicel  Keczup dla dzieci Bagodny, opakowanie 275g, bez konserwantw, zagstnikw, polepszaczy, zawarto[ pomidorw 190g na 100g produktu gotowego. bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci. Bez dodatku skrobi modyfikowanej, octu spirytusowego, sztucznych aromatw i barwnikw,  Kompot czarna porzeczka ( o zawarto[ci masy netto surowych owocw 40-< 50%) sBoik min. 900 ml. Bez dodatku syropu glukozowego lub syropu glukozowo - fruktozowego, sztucznych barwnikw i aromatw. Kompot wi[niowy ( o zawarto[ci masy netto surowych owocw 40-50%) sBoik min. 900 ml. Bez dodatku syropu glukozowego lub syropu glukozowo - fruktozowego, sztucznych barwnikw i aromatw. Kompot truskawkowy ( o zawarto[ci masy netto surowych owocw 40-50%) sBoik min. 900 ml. Bez dodatku syropu glukozowego lub syropu glukozowo - fruktozowego, sztucznych barwnikw i aromatw. Koncentrat barszczu czerwonego bez konserwantw,pasteryzowany , butelka zawarto[c netto 330ml , bez sztucznych barwnikw i konserwantw@r Kukurydza konserwowa, pojemn.opak. 425ml, masa netto 340g, masa netto po odsczeniu 285g, bez zarysowaD i wgnieceD Kurkuma mielona op.masa netto 20g system utrzymania aromatu,specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceKwasek cytrynowy, opak. 50g Lubczyk suszony op.10g, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Majeranek suszony otarty op. masa netto 8g , zioBa wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania,termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice+- Majonez bez substancji konserwujcych SBoik 310 ml . Naturalny skBad: olej rzepakowy, musztarda, woda, |Btka jaj kurzych 7%. bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci6Frytki karbowane, opak. 2,5kg Makaron 2-jajeczny waBkowany-krajanka [rednia. SkBad: mka makaronowa pszenna, semolina (mka z pszenicy durum), jaja [wie|e 9%, opak. 400g-q Makaron kokardki. SkBad: mka makaronowa pszenna, opak. 400g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Makaron 2-jajeczny kolorowy waBkowany-[widerki premium. Makaron ze [wie|o wybijanych jaj o strukturze powierzchni zapewniajcej doskonaBe przyleganie sosu, opak. 400g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice6 Makaron [widerki z warzywami. SkBad: mka z pszenicy durum, pomidory w proszku (1,8%), szpinak w proszku (0,3%), opak. 400g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice+ Makaron durum 5-smakowy ze zdrowej paki, makaron w ksztaBcie koralikw, pojazdw, zwierztek. SkBad: semolina (mka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), kurkuma, opak. 250g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice^] Mka pszenna typ od 480 do 550, op. 1kg termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice M Mid pBynny nektarowy wielokwiatowy, pszczeli naturalny sBoik masa netto 370g7M Mid pBynny nektarowy wielokwiatowy, pszczeli naturalny sBoik masa netto 220g7%Morele suszone bez pestek, opak. 200g Mus z owocw 100% z dodatkiem witaminy C. Przecierowy, pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie wystpujce cukry. Wysoka zawarto[ witaminy C. Masa netto100 g) Napj kokosowy z dodatkiem wapnia i witamin. SkBad: woda, krem kokosowy z wod (7%), woda kokosowa (2,6%), wapD, naturalny aromat kokosowy, opak. 1L+r Ocet jabBkowy BIO, kwasowo[ 6% butelka 250 ml. SkBad: ocet jabBkowy 6 % kwasowo[ci, bez dodatku dwutlenku siarki. Olej rzepakowy 100% ( 1 lit) rafinowany z pierwszego tBoczenia, filtrowany na zimno z pierwszego tBoczenia o zawarto[ci kwasw jednonienasyconych powy|ej 50% i wielonienasyconych poni|ej 40% Oregano suszone op.10g zioBa wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesicet Papryka sBodka w proszku op. masa netto 20 g system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowaniasPapryka ostra w proszku op. masa netto 20 g system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowaniab Pasztet drobiowy, konserwa sterylizowana, zawarto[ surowcw z kurczt 40,7% opak. Masa netto 155gP PBatki jaglane, opak. 200g, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice  PBatki kukurydziane, [niadaniowe, opakowanie masa netto 250 g bez dodatku cukru, z obni|on zawarto[ci soli, bez dodatku chemicznych substancji < dodatkowych do |ywno[ci, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice| PBatki [niadaniowe czekoladowe w ksztaBcie kulek, opakowanie 250g bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci PBatki [niadaniowe miodowe, w ksztaBcie ziaren pszenicy zawarto[ pszenicy min. 68%, opakowanie 250g, bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci Pomidory krojone bez skrki w puszce masa netto 400 g po odsczeniu 240 gbez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie substancji konserwujcych, regulatorw kwasowo[ci, bez sztucznych barwnikw oraz zagstnikw), puszka bez zarysowaD oraz wgnieceD )Parpyka konserwowa, sBoik-masa netto 680gQ Oliwa z oliwek ekstra virgin, tBoczona na zimno, w ciemnej szklanej butelce 500ml  Przyprawa curry orientalna op. masa netto 20g zioBa wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, bez dodatku glutaminianu sodu, konserwantw i sztucznych barwnikw, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Przyprawa do indyka 25g, SkBad: sl, czosnek-9%, papryka sBodka, musztarda w proszku, gorczyca biaBa-7%, bazylia-5%, cebula, cukier, pomidory suszone, pieprz czarny, gaBka muszkatoBowa. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Przyprawa do gulaszu 25g, SkBad: sl, czosnek granul.-20%, papryka sBodka, gorczyca biaBa, majeranek, kminek, chili-3,1%, czber, kolendra-2,4%, cebula, tymianek. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Przyprawa do kurczaka zBocista 30g, SkBad: sl, czosnek-5,8%, papryka sBodka-14%, gorczyca biaBa, kolendra, kurkuma, kozieradka-2,4%, chili-2%, imbir, cynamon, kmin rzymski, gozdziki, gaBka muszkatoBowa. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice" Przyprawa do misa mielonego 20g, SkBad: sl, czosnek, marchew, cebula-9%, papryka sBodka, kolendra, gorczyca biaBa, pieprz czarny-4%, majeranek, chili, kozieradka, tymianek, ziele angielskie, natka pietruszki. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice  Przyprawa do misa wieprzowego 20g, SkBad: sl, czosnek-20%, gorczyca biaBa, kminek, kolendra-7%, majeranek, papryka sBodka, czber-3,6%, chili, rozmaryn. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice" Przyprawa do ryb 20g, SkBad: sl, czosnek, bazylia-10%, gorczyca biaBa, cukier, imbir, tymianek-3%, natka pietruszki-3%, kwas cytrynowy, rozmaryn. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceProszek do pieczenia 30g Rodzynki suBtaDskie 200 g praktyczne opakowanie ze strun , dla zachowania [wie|o[ci produktu i Batwo[ci u|ytkowania. Bez dodatku dwutlenku siarki, bez dodatku olejw ro[linnych i cukru X Ry| ja[minowy woreczki opak. 4x100g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice#e Ry| biaBy dBugoziarnisty paraboliczny, opak. 1kg. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice%'0Z Ry| brzowy dBugoziarnisty, opak. 1kg. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice%I Skrobia ziemniaczana, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceW Soczewica czerwona, opak. 350/400g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceP Soda oczyszczona, opak. 70g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceF Sok jabBkowy 100%, z zagszczonego soku jabBkowego, bez cukru, kartonT Sok jabBkowy 100%, z zagszczonego soku jabBkowego, bez cukru, w kartonikach 200ml d Sok multiwitamina 100 %, z zagszczonych sokw, przecierw, z dodatkiem witamin, bez cukru, kartonq Sok multiwitamina 100 %, z zagszczonych sokw, przecierw, z dodatkiem witamin, bez cukru,w kartonikach 200ml @ Sok pomaraDczowy 100 %, z zagszczonego soku, bez cukru, karton<Sok owocowy banan, jabBko, marchew, butelka plastikowa 850mlN Sok pomaraDczowy 100 %, z zagszczonego soku, bez cukru, w kartonikach 200ml  Sos sBodko-kwa[ny, peBen kawaBkw warzyw, sBoik 500g. SkBad: woda, cukier, marchew, cebula (8,8%), pomidory (8%), konc. pomidorowy (5%), papryka czerwona (4,4%), papryka zielona (4,4%), ananas (3,4%), przecier jabBkowy, pdy bambusa (2%).4Sos do s< paghetti sBoik 500g SkBad: pomidory, cebula, cukier, sl, pomidory suszone, czosnek, olej rzepakowy, zioBa, przyprawy sporzdzono ze 158g pomidorw na 100 g produktu.. Bez dodatku regulatorw kwasowo[cixSl jodowana drobna, sodowo-potasowa, bez dodatku substancji przeciwzbrylajacych. #SaBatka szwedzka sBodka, sBoik 780g]Wafelek mleczno-orzechowy nadziewany (nadzienie mleczne 30,2%, nadzienie nugatowe 29,4%) 25g.h Woda mineralna - niegazowana 1,5L. Zawarto[ skBadnikw mineralnych min. 316,22 mg/l.Butelka plastikowa} Ziele angielskie caBe ( suszone) op. masa netto. 15g system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania" ZioBa prowansalskie suszone op. masa netto10g zioBa wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceG BrokuBy r|yczki mro|one, mBode i [wie|e brokuBy zamro|one zaraz po zebraniu. BrokuBy zamro|one powinny by zwarte, bez znakw kwitnienia czyli bez za|BceD. Aody|ki nie mog by zbrzowiaBe, bez |adnych przebarwieD . BrokuBy nie powinny si za bardzo kruszy, ich smak i zapach musi by delikatny. Opakowanie masa netto 450 g Fasolka szparagowa mro|ona |Bta. Opakowanie masa netto 450 g .Warzywa mBode swie|e zamro|one, bez znakw przebarwieD - zbrzowienia. Warzywa nie poBamane .? Fasolka szparagowa cita mro|ona zielona. Opakowanie masa netto 450 g .Warzywa mBode swie|e zamro|one, bez znakw przebarwieD - zbrzowienia. Warzywa nie poBamane .G Bukiet warzyw kwiatowy 3 - skBadnikowy (brokuB-30%, kalafior, marchew) mro|ony, opak. 2kg. Warzywa mBode swie|e zamro|one, bez znakw kwitnienia i zbrzowienia. Warzywa nie poBamane i nie pokruszone.[ Fasolka szparagowa mro|ona |Bta. Opakowanie masa netto 2kg.Warzywa mBode swie|e zamro|one, bez znakw przebarwieD - zbrzowienia. Warzywa nie poBamane .< Fasolka szparagowa cita mro|ona zielona. Opakowanie masa netto 2kg.Warzywa mBode, swie|e, zamro|one, bez znakw przebarwieD - zbrzowienia. Warzywa nie poBamane .D Kalafior rzyczki mro|ony. Opakowanie masa netto 450 g. MBody i [wie|y kalafior zamro|ony. R|yczki kalafiora powinny by zwarte, jdrne, bez znakw kwitnienia, nie mog by zbrzowiaBe, bez |adnych przebarwieD .8 Marchew mini mro|ona, sBodsza odmiana tradycyjnej marchewki. Opakowanie masa netto 2,5 kg. MBode i [wie|e marchewki zamro|one, powinny by jdrne, bez znakw przebarwieD . Warzywa nie poBamane. Zamknita w szczelnym opakowaniu. \ Owoc - truskawka klasy pierwszej mro|ona ( bez szypuBek), paczka 450g. Wysokiej jako[ci, peBnowarto[ciowe, gBboko mro|one owoce.G Owoc - truskawka klasy pierwszej mro|ona ( bez szypuBek), paczka 2,5kg. Wysokiej jako[ci, peBnowarto[ciowe, gBboko mro|one owoce.Hg Daktyle suszone 125g. SkBad: daktyle suszone bez pestek (drylowane), praktyczne opakowanie ze strun .W Cukier wanilinowy, opakowanie 30 g, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice !_ D|em 100% owocw: ( minimum 100g owocw na 100g produktu) truskawkowy, morelowy lub porzeczkowy, sBoik 280g, bez dodatku substancji sBodzcych, syropu glukozowego lub syropu glukozowo - fruktozowego. Bez dodatku substancji chemicznych dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie substancji |elujcych, zagszczajcych, regulatorw kwasowo[ci i przeciwutleniaczy)W Ry| basmati woreczki, opak. 4x100g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice"X Ry| biaBy dBugoziarnisty, opak. 1kg. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice% Ciastka zbo|owe z |urawin opak. 300g. W opakowaniu zbiorczym 6 maBych opakowaD 6x50g, ka|da zawierajca po 4 ciastka. SkBad: mka pszenna, peBnoziarniste pBatki owsiane 26%, owoce suszone 21,5% (rodzynki, olej kokosowy, daktyle, mka ry|owa), |urawina suszona z soskiem z ananasa 5%, olej sBonecznikowy, inulina, skoncentrowany sok jabBkowy, aromat. Termin wa|no[ci nie krtszy ni| 2 miesice%6 Ciastka - peBne ziarno 5 zb| - delikatnie wypiekane ciastka [niadaniowe, opak. 300g. W opakowaniu zbiorczym 6 maBych opakowaD 6x50g, ka|da zawierajca po 4 ciastka. SkBad: zbo|a 68,9% [mka pszenna 48,9%, zbo|a peBnoziarniste 20% (mka pszenna pe< Bnoziarnista 6,4%, grys owsiany 4,5%, pBatki owsiane 3,1%, mka jczmienna peBnoziarnista 2,9%, mka |ytnia peBnoziarnista 2,1%, mka peBnoziarnista z pszenicy orkisz 1%)], cukier, olej, peBne mleko w proszku 0,9% (ekwiwalent peBnego mleka 7,3%), odtBuszczone mleko w proszku. Termin wa|no[ci nie krtszy ni| 2 miesiceT opak. 6x50g Przyprawa bazylia suszona op.10g zioBa wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesicez Chrzan delikatesowy, masa netto 170g. SkBad: korzeD chrzanu (46%), woda, olej rzepakowy, ocet, cukier, sl, aromat cytryny$ Koncentrat pomidorowy, masa netto 190g, zawarto[ ekstraktu 30%+/-2%. SkBad: przetarte pomidory (sporzdzone z 600g pomidorw na 100g produktu)& Ser mozzarella w lekko sBonej zalewie 19% tBuszczu, masa netto 200g, masa pod odsczeniu 125g. SkBad: mleko,sl, podpuszczka, kwas cytrynowy. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 14 dni] Serek kremowy, [mietankowy, topiony, masa netto 90g. SkBad: mleko (57%), ser (28%), masBo, odtBuszczone mleko w proszku, biaBka mleka, sl. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 14 dni3 Herbata "melisa z pomaraDcz" w saszetkach, zawarto[ netto 35g - 20 torebek, zamknite pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[ bez domieszek substancji dodatkowych i chemicznych, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujcych.* Herbata rumiankowa w saszetkach, zawarto[ netto 30 g - 20 saszetek, zamknite pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[ bez domieszek substancji dodatkowych i chemicznych, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujcych. Herbata mitowa w saszetkach, zawrto[ netto 40g - 20 saszetek, zamknite pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[ bez domieszek substancji dodatkowych i chemicznych, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujcych.o Herbata owocowa w saszetkach, malina z dzik r|, zawarto[ netto 54g - 20 saszetek. SkBad: owoc maliny (40%), kwiat hibiskusa, owoc dzikiej r|y (18%), naturalny aromat, owoc bzu czarnego, li[ je|yny. Zamknite pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[ bez domieszek substancji dodatkowych i chemicznych, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujcych. Pieprz czarny mielony op. masa netto 18g system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Pieprz zioBowy mielony op. masa netto 15g system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Makaron drobne muszelki, [widerki, kolanka ozdobne, Bazanki. SkBad: mka makaronowa pszenna, opak. 500g. Termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice;104.105.106.107.108.109.110.111.112.113.114.115.116.117.118.119.120.121.122.123.124.125.126.127.128.129.130.131.132.133.134.135.136.137.138.139.140.141.142.143.144. opak. 4x100g Passata pomidorowa- rozdrobnione pomidory bez skrki, butelka 720 g. SkBad: [wie|e pomidory, sl (0,3%)=>C Herbata "rooibos" w saszetkach, zawarto[ netto 37,5g - 25 saszetek, zamknite pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[ bez domieszek substancji dodatkowych i chemicznych, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujcych. Herbata "rooibos" o smaku imbiru i cytryny w saszetkach, zawarto[ netto 37,5g - 25 saszetek, zamknite pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[ bez domieszek substancji dodatkowych i chemicznych, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujcych.7145.O Pomidory suszone w oleju, sBoik - masa netto 280 g, masa netto po odcieku 160 g146.} Owoc - wi[nia klasy pierwszej mro|ona ( bez pestek), paczka 2,5kg. Wysokiej jako[ci, peBnowarto[ciowe, gBboko mro|one owoce.C^ Herbata czarna ekspresowa typu Earl Grey, 100 torebek. Mieszanka li[ci herbaty z aromatem bergamotki, susz z li[ci bez zanieczyszczeD,wysokiej jako[ci, zamknita pr|niowo w hermetyczne opakowanie chronice [wie|o[, pakowana w torebki ekspresowe, napar o bursztynowym kolorze i intensywnym smaku. Bez |adnych substancji dodatkowych i chemicznych. )< e PBatki jczmienne bByskawiczne masa netto 400 g , termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesicea PBatki owsiane bByskawiczne masa netto 400 g, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice` PBatki ry|owe bByskawiczne masa netto 500 g, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Baton bananowo-kakaowy 35 gr 100% naturalny skBad i krtk list skBadnikw. Bez cukru dodanego. SkBadniki: daktyl suszony, orzeszki arachidowe, banan suszony 17% (banan, mka ry|owa), kakao 3%, aromat naturalny.  Ananas plastry w puszce, w lekkim syropie, 565g (po odsczeniu 340g) bez dodatkw chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie substancji konserwujcych, regulatorw kwasowo[ci, bez sztucznych barwnikw oraz zagstnikw), puszka bez zarysowaD oraz wgnieceD- Biszkopty, op.120g, bez dodatkw chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie substancji sBodzcych, emulgatorw, substancji spulchniajcych tj. wglan amonu, wglan sodu ), sztucznych aromatw i barwnikw, syropu glukozowo-fruktozowego, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice " Brzoskwinie poBwki w syropie - puszka masa netto 820 g ( po odsczeniu 480 g) bez dodatkw chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie substancji konserwujcych, regulatorw kwasowo[ci), puszka bez zarysowaD oraz wgnieceD, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice BudyD w proszku [mietankowy z curem, produkt bezglutenowy, masa netto 60g. SkBad: skrobia (ziemniaczana, kukurydziana), cukier, aromat, barwnik (kurkumina), termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceI Czosnek granulowany op. masa netto 20 g, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania. Bez dodatkw chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie dwutlenku siarki),termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Groszek zielony konserwowy w zalewie przezroczystej - puszka, masa netto 400 g po odsczeniu zalewy 240 g, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesic. puszka bez zarysowaD oraz wgnieceD Herbatniki zwykBe, opakowanie 50 g, bez dodatku substancji chemicznych, sztucznych aromatw i barwnikw, syropu glukozowo- fruktozowego, przechowywane w suchym i chBodnym miejscu, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Kakao naturalne extra ciemnne o obnizonej zawarto[ci tBuszczu ( zawarto[ tBuszczu kakaowego 10-12%) op masa netto 80g termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesiceu Kasza jczmienna perBowa -gruba, [rednia, op. 400g (kasza jczmienna Bamana poddana polerowaniu) z ziarna jcznienia zwyczajnego, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice3 Kisiel w proszku, z dodatkiem soku owocowego, opakowanie 38g, r|ne smaki, bez dodatkw chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci (gBwnie regulatorw kwasowo[ci, sztucznych aromatw i barwnikw),termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice- Li[ laurowy suszony op. masa netto 6g zioBa wysokiej jako[ci, system utrzymania aromatu, specjalne wielowarstwowe szczelne opakowania, termin wa|no[ci nie mo|e by krtszy ni| 2 miesice Musztarda sarepska sBoik masa netto 185g, bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do |ywno[ci, gBwnie substancji konserwujcych, regulatorw kwasowo[ci.* Rozpuszczalny napj kakaowy z dodatkiem witamin i skBadnikw mineralnych 400g. SkBad: Cukier, kakao w proszku* (23%) o obni|onej zawarto[ci tBuszczu, emulgator (lecytyny (z soj), sl, premiks witaminowy (witamina c, witamina d), aromat naturalny, cynamon.*Certyfikowane przez rainforest alliancetmMv Szczaw konserwowy sBoik 350g .Pasteryzowany, bez zagstnikw i substancji konserwujcych. SkBad: szczaw ukwaszony, sl%Mieszanka chiDska mro|ona, opak. 450g.Cz[ IV - Dostawa artykuBw oglnospo|ywczychZaBcznik nr 6.4 do SWZkWszystkie produkty musz speBnia warunki zawarte w rozporzdzeniu ministra zdrowia z dnia 26.08.2015 r. w sprawie grup [rodkw spo|ywczych przeznaczonych do sprzeda|y dzieciom i mBodzie|y w jednostkach systemu o[wiaty oraz wymagaD, jakie musz speBnia [rodki spo|ywcze stos<owane w ramach |ywienia zbiorowego dzieci i mBodzie|y w tych jednostkach systemu o[wiatyZapotrzebowanie ilo[ciowe na dostaw artykuBw oglnospozywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 5 w MiDsku Mazowieckim w okresie od 01 stycznia 2022r. do 31 grudnia 2022 r. Ilo[.Obowizujca stawka podatku od towarw i usBugCena jednostkowa bruttoWarto[ bruttoRazem:F/ u/;/h/020b0(0X00(1X11N1}4@LFLHV|w`h4,q}p T8\xnMNRccB T8 |\ m-9}F5RVZ^bfjnrvz~ !)19AѪ  dMbP?_*+%&?'?(?)?MHP LaserJet 1010 PCL5C 4dXXA4DINU"pPE&pSMTJ`PIUPHdA4 4 [none] [none]4P d?USER44dPrint driver host for applicatisplwow64.exeC:\Windows\splwow64.exe" dXX??&U} } $@}  } I} $ R Opis\,@,@,,  7@0 T@ f@ @ @@@@@@)@u@@_ @&@ @)@:@@@r@@:@ q. qqUImnnVIIIJITKN r/rrNLpppppM s0ssssMMMMMSMI N-NITIIooooI wg x y@ y1 z2 |3 |4 t u t vD@}@ {{ Y Zp Y W@o@~@ RR Y a Y Wp@@ RR Y a Y Wr@@ RR YC a  YXT@~@ RR Y a! YW |@~@ RR YD bq YWr@~@ RR Y br YWr@~@ RR Yb bs YWY@~@ RR Yc at YWb@@ RR YR b YXD@~@ RR Y ]n YWp@~@ RR Y [ YW@`@~@ RR Y [ YW@`@~@ RR Y bu YW~@~ @ RR YP bv YW>@~ @ RR YQ ex YWY@ @ RR Y a YW^@~ @ RR Yd _w YX$@~ @ RR YA `" YW>@@ RR Y b YW>@~@ RR Y ay YWi@~7@ RRD l*"*bNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN &@!@"@#@$e@%I@&'@'b@(I@)@*s@+@,@-@.@/@0@1@2@39@4@5@6@7W@8@9e@:8@;E@<@=@>e@?@ Y a Y W@z@~@ RR !Y !az !Y!X.@~@ !RR "Y "a "Y"W@U@@ "RR #YS #a{ #Y#W@`@~ @ #RR $Y $b| $Y$W4@~@ $RR %Y %a} %Y%W^@~@ %RR &Y &a# &Y&Wd@~@ &RR 'Y 'b 'Y'W4@~7@ 'RR (Y (a~ (Y(W@`@~7@ (RR )Y )_ )Y)W$@~7@ )RR *Y *a *Y*WD@~ @ *RR +Y +a +Y+WD@~@ +RR ,Y ,a ,Y,Wr@~ @ ,RR -Y -a -Y-W.@~@ -RR .Y .a .Y.W.@~ @ .RR /YT /a /Y/WD@~@ /RR 0Y 0a$ 0Y0Wp@~ @ 0RR 1Y! 1Z 1Y1WX@~@ 1RR 2Y" 2b% 2Y2W@U@~7@ 2RR 3Y# 3b 3Y3W>@~@ 3RR 4Y$ 4a 4Y4WA@~@ 4RR 5YE 5` 5Y5W4@~@ 5RR 6Y% 6b& 6Y6Wd@~@ 6RR 7Y& 7b 7Y7W4@~@ 7RR 8Y' 8b 8Y8WF@~@ 8RR 9Y8 9_ 9Y9W4@~@ 9RR :Y( :b :Y:WV@~ @ :RR ;Y) ;a ;Y;Wf@~ @ ;RR <Y* <a' <Y<W@_@~@ <RR =Y+ =a =Y=Wu@@ =RR >YB >a >Y>Wu@~@ >RR ?Y, ?a ?Y?Wr@@ ?RRD@ lNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN@@A@B@C@D@E@FV@G @H@I@J@K@L@M@N@OW@P@Q@Rv@SG@T@U@V@W@XW@Y@Zg@[W@\@]f@^)@_@ @Y- @b @Y@W$@~@ @RR AY. Ab AYAWk@~@ ARR BY/ Ba BYBWT@~@ BRR CYe Cb CYCX4@~ @ CRR DY0 D\ DYDWF@~7@ DRR EYU Eb( EYEWD@~ @ ERR FY1 Fb FYFW.@~@ FRR GY2 Gb GYGXb@~@ GRR HY3 Hb HYHWf@~ @ HRR IY4 IZ IYIWi@~@ IRR JY5 J[ JYJWU@~@ JRR KY6 Kb KYKXR@~@ KRR LY7 LZ LYLWk@~@ LRR MY9 M] MYMX^@~@ MRR NY: N] NYNWB@@ NRR OY; O_ OYOXy@~@ ORR PYf Pc PYPWd@@ PRR QY< Qc QYQWN@~@ QRR RY= R[ RYRWA@~@ RRR SY> Sb SYSWp@~@ SRR TY? Ta) TYTWK@~ @ TRR UYF U] UYUWV@~@ URR VYG V_ VYVW$@~7@ VRR WYH Wb WYWWt@~@ WRR XYI Xb XYXW$@~@ XRR YYJ Yb YYYW>@~@ YRR ZYK Zb ZYZW>@@ ZRR [YL [b [Y[WD@~ @ [RR \YM \b \Y\W4@~ @ \RR ]YN ]b ]Y]WY@~@ ]RR ^YO ^b ^Y^Xb@~@ ^RR _YV _b _Y_W>@~ @ _RRD@ lNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN`@a@bf@c@df@eW@f@ge@h@iW@j@kV@l@m@n@ot@pt@q@r @s@t@u@v*@wV@xu@yH@z@{@|@}@~@H@ `YW `b `Y`W>@~ @ `RR aYX a_ aYaW.@~@ aRR bYY b_ bYbXN@~@ bRR cYZ ca cYcX@e@~@ cRR dY[ d_ dYdWQ@~@ dRR eY\ e_ eYeXK@~@ eRR fY] fa fYfWT@~@ fRR gY^ ga gYgWT@~@ gRR hY_ h_ hYhWI@~@ hRR iY` i_ iYiW4@~@ iRR jYa j_ jYjW$@~7@ jRR kYh kb kYkW4@~@ kRR lYi lb lYlWD@~ @ lRR mYj mZ mYmWD@~ @ mRR nYk nZ nYnWD@~ @ nRR oYl oZ oYoWD@~ @ oRR pYm pZ pYpWD@~ @ pRR qY qZ qYqWD@~ @ qRR rY rZ rYrW>@ @ rRR sY sb sYsWD@~@ sRR tY tb* tYtWD@~7@ tRR uY u[ uYuWD@~@ uRR vY v[ vYvWF@~@ vRR wY wa wYwWD@~@ wRR xY xa xYxW @~@ xRR yY y[ yYyWD@~@ yRR zY ze zYzWI@~@ zRR {Y {e {Y{WR@~@ {RR |Y |e |Y|WY@~@ |RR }Y }[ }Y}W4@~@ }RR ~Y ~^o ~Y~WA@~@ ~RR Y [ YW>@~@ RRD@ lNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNH@H@@)@e@H@H@@e@G@H@H@@8@@ @@@@@e@e@@@@@@ @ @0,@@@ Y [ YW@~7@ RR Y c YW@@~@ RR Y c YW@~@ RR Y c YW@@~@ RR Y c YW@~@ RR Y d YW@@~@ RR Y c YW@@~@ RR Y c YW@~@ RR Y c YWD@~ @ RR Y b YW4@~ @ RR Y a YWW@~7@ RR Y b+ YWN@~@ RR Y a YWp@~ @ RR Y b YWN@~7@ RR Y b YWD@~ @ RR Y b YWD@~ @ RR Y ` YWY@~@ RR Y ` YWQ@~@ RR Y  _ YWD@~@ RR Y  _ YWA@~@ RR Y  _ YWD@~@ RR Y  _ YWA@~@ RR Y  ` YWD@~@ RR Y _ YW@P@~@ RR Y _, YW.@~@ RR g d YWD@~@ RR g d YWY@~@ RR i j hf4@@  5PPPPUPPPPUPPPPUDp lNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN,X@@7@@PPPPUPPPPUPPPPUPPPPUPPPPUPklllUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UO UP UP UPD l  UP UP UQ UP UP UPUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl      UUUUUUUUU U U U U UUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>? U!U"U#U$U%U&U'U(U)U*U+U,U-U.U/U0U1U2U3U4U5U6U7U8U9U:U;U<U=U>U?UDl @ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_@UAUBUCUDUEUFUGUHUIUJUKULUMUNUOUPUQURUSUTUUUVUWUXUYUZU[U\U]U^U_UDl `abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~`UaUbUcUdUeUfUgUhUiUjUkUlUmUnUoUpUqUrUsUtUuUvUwUxUyUzU{U|U}U~UUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl      UUUUUUUUU U U U U UUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>? U!U"U#U$U%U&U'U(U)U*U+U,U-U.U/U0U1U2U3U4U5U6U7U8U9U:U;U<U=U>U?UDl @ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_@UAUBUCUDUEUFUGUHUIUJUKULUMUNUOUPUQURUSUTUUUVUWUXUYUZU[U\U]U^U_UDl `abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~`UaUbUcUdUeUfUgUhUiUjUkUlUmUnUoUpUqUrUsUtUuUvUwUxUyUzU{U|U}U~UUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl      UUUUUUUUU U U U U UUUUUUUUUUUUUUUUUUUDl  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>? U!U"U#U$U%U&U'U(U)U*U+U,U-U.U/U0U1U2U3U4U5U6U7U8U9U:U;U<U=U>U?UDl @ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[@UAUBUCUDUEUFUGUHUIUJUKULUMUNUOUPUQURUSUTUUUVUWUXUYUZU[U<H >@ :7ggD Oh+'0HP\l sp1mflisekMicrosoft Excel@sJ@&TM]@+! ՜.+,0 PXd lt| sp1 art. oglnospoywcze cz.3 Arkusze  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~Root Entry FXoWorkbookSummaryInformation(DocumentSummaryInformation8